2024. április 28. 07:38
KezdőlapMagyarokGyőzelmeket és dobogókat hozott a hétvége a magyar motorversenyzőknek

Győzelmeket és dobogókat hozott a hétvége a magyar motorversenyzőknek

Zsigovits Norbert egy első és egy harmadik helyet ünnepelhetett Osztrák Mountain Endurocupon. Rajta kívül a Hungarian Motorsport Academy motorosai közül Liszka Roland, Surányi Balázs és Kovács Zoltán szintén győzött a hétvégén, míg Katona Áron kétszer is dobogóra állhatott.

Ismét nagyszerű eredményeket szereztek a HMA versenyzői két keréken: közülük is az egyik legszebb Liszka Roland Noel nevéhez köthető, aki élete első enduro-világversenyén vett részt. Az Enduro GP Open 2S kategóriájában induló fiatal versenyző hamar megszokta ez eltérő viszonyokat, és a szombati napot egyből az élen zárta. A vasárnapi napon az időjárás kicsit megtréfálta a fiatal versenyzőt, aki emiatt összeszedett egy kis hátrányt a vetélytársaival szemben, de végül ezt a napot is a nagyon előkelő 2. helyen fejezte be, több rutinosabb riválisát is megelőzve.

Katona Áronra egy motokrossz-Eb-elődöntő várt a hétvégén Olaszországban. A szombati kvalifikáción 38 versenyző közül sikerült megszereznie az első helyet az MX85-ös kategóriában, így bizakodva állhatott oda a vasárnapi rajtokhoz. Az első futam rajtjánál ugyan visszaesett a 9. helyig, de sikerült felzárkóznia a dobogó legalsó fokáig, majd a második futamban egy nagyszerű verseny után a 2. pozícióban intette le a kockás zászló, ráadásul sikerült megfutnia a verseny leggyorsabb körét is.

Zsigovits Norbert az Osztrák Mountain Endurocup versenyein indult a hétvégén. Bőven kijutott számára is a sikerből, miután a szombati napon tartott superenduroversenyt sikerült megnyernie, a vasárnapi endurofutamon pedig az előkelő 3. helyen ért célba.

Surányi Balázs ezúttal a Cseh Supermoto Bajnokság futamain képviselte az Akadémia színeit. A 16 éves versenyző egész hétvégén nem talált legyőzőre, mind a két futamot rendkívül magabiztos versenyzéssel sikerült megnyernie. Hat futam után a bajnokságot is 100%-os teljesítménnyel vezeti.

Kovács Zoltán pedig itthon, Kecskeméten folytatta ismerkedését a Supermoto kategóriával. Élete második Supermoto-hétvégéjén végül a Magyar Bajnokság második fordulóján hibátlan hétvégét tudhatott a háta mögött, a kvalifikáción és a versenyeken sem volt nála gyorsabb senki.