2024. április 28. 20:18
KezdőlapMotoGPHoppá, Marc Márquez lebukott, miután találkozott a teniszlegendával?

Hoppá, Marc Márquez lebukott, miután találkozott a teniszlegendával?

Marc Márquez összefutott a 22-szeres Grand Slam-győztes teniszezővel, Rafael Nadallal, és az erről készült kép alá sokat sejtető szöveget fogalmaztak meg. A háromszoros világbajnok Wayne Rainey szerint a spanyol motorosnak váltania kell.

Marc Márquez jövője rengeteg szurkolót foglalkoztat, és hosszú ideje zajlanak a találgatások azzal kapcsolatban, hogy jövőre marad-e a Hondánál, és ha nem, akkor hova igazol. Vélhetően egy ideig még nem is kapunk választ erre a kérdésre, ami viszont biztos, hogy nemrég olaj került a tűzre ebben a témában, méghozzá egy közösségi médiás bejegyzés miatt.

Történt ugyanis, hogy Márquez ellátogatott a 22-szeres Grand Slam-győztes teniszező, a sérüléséből lábadozó Rafael Nadal akadémiájára. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, elkészült a közös kép, amely az akadémia Twitter-oldalára is kikerült. „Találkozások, amelyek nagyon izgatottá teszik az embert – áll a bejegyzés szövegében. – Köszönjük, Marc Márquez, hogy eljöttél a Rafa Nadal Akadémiára. Hamarosan találkozunk, és sok sikert az új kihívásokhoz!”

Természetesen az utolsó mondat az, amely sokaknak szemet szúrt, és a hozzászólások jelentős része is erre reflektál. Természetesen nem tudni, hogy mindez mire vonatkozott, és könnyen lehet, hogy nem is közvetlenül a versenyzői pályafutásához kötődik. Kizárni azonban ezt sem lehet, ez esetben a bejegyzés lebuktatta Márquezt. Persze mindez akkor sem feltétlenül fog kiderülni, ha a 30 éves versenyző valóban távozik a Hondától.

Márquez helyzetéről természetesen a sportág legendái is időről időre véleményt nyilvánítanak. Ezt legutóbb Wayne Rainey tette meg. „Már semmit nem kell bizonyítania, de az elmúlt néhány év megviselte – idézi a Motosan.es az 500 köbcentiméteres kategória 1990-es, 1991-es, illetve 1992-es világbajnokát. – Olyan motorra van szüksége, amely minimalizálja a lehetséges hibák [valószínűségét], és a Honda jelenlegi motorjával ez nem lehetséges.”

Márquez idén közvetlen környezete révén megtapasztalhatta, hogy milyen hatása lehet egy csapatváltásnak, hiszen öccse, Álex Márquez az LCR Hondától a Gresini Ducatihoz szerződött. Az ifjabbik testvér új csapatával megszerezte élete első pole pozícióját a MotoGP-ben, és bár volt egy rosszabb, bukásokkal teli időszaka, még a sprintfutamok nélkül is több pontja van már most, mint tavaly egész évben.

„Néha elképzelhető, hogy csak egy másik csapathoz kell menni, friss levegőre van szükség – fogalmazott Rainey. – Azt hiszem, és biztos vagyok benne, hogy ezek a gondolatok megfordultak a fejében. Most pedig, látva, hogy öccse mit csinál a Ducatinál, valószínűleg még többet töprengett [ezen]. Nem ismerem jól Marcot, de néha beszélgetünk. Ő olyan pilóta, aki versenyeket akar nyerni. Jó a kapcsolata a Hondával, de ez egy munkakapcsolat, ez egy üzlet, és az ő üzlete a motorozás. Marcnak jó helyre van szüksége, a Honda pedig jelenleg nincs jó állapotban. Szóval, ha a KTM lesz [az új csapata], érdekes lesz látni, hogy mit tud csinálni. Szerintem Marcban megvan a potenciál, hogy újabb bajnoki címet nyerjen.”