back to top
2024. május 14. 03:31
KezdőlapMotoGPMég mielőtt elindul a szezon második fele, Pol Espargaró új kihívás elé...

Még mielőtt elindul a szezon második fele, Pol Espargaró új kihívás elé néz

Míg néhány MotoGP-pilóta a jól megérdemelt szabadságát élvezi, mások azon dolgoznak, hogy a szezon során elszenvedett sérülések után újra formába lendüljenek, köztük Pol Espargaró és Joan Mir.

Pol Espargaró a nyári szünet előtt szeretett volna visszatérni a MotoGP-be, miután a portimãói szezonnyitón súlyos balesetet szenvedett. Valójában azonban a GASGAS Tech3 versenyzője csak nézőként érkezett június végén Assenbe, mert a csigolyasérülése még nem gyógyult meg 100 százalékosan.

A 32 éves katalán időközben visszatért a teljes értékű motoros edzésekhez, és a supermoto-edzéseit kedden követte az első GP-pályán megtett köre: A Katalán Nagydíjnak otthont adó aszfaltcsíkon keményen húzta a gázt, amit egy videóval dokumentált Instagram-csatornáján.

Még az egyik alapvető testi adottsága is megváltozott Pol Espargarónak súlyos sérülése után

Bár a szezon második fele csak három hét múlva, Silverstone-ban kezdődik, Espargarónak a következő napokban lesz alkalma először újra az RC16-osra ülni: Pol a királykategória többi sztárjával együtt a holnap (csütörtökön) kezdődő „Goodwood Festival of Speed”-en fog szerepelni.

Jó híreket kaptunk Joan Mirről is, aki az idei szezon első részében szintén feliratkozott a sérült versenyzők hosszú listájára: a Repsol Honda versenyzője, aki Mugello óta ujj- és kézsérüléssel bajlódott, tegnap óta újra motoron is edz.