back to top
2024. május 04. 11:20
KezdőlapMotoGPEgyelőre nem a jövője lebeg a szeme előtt, erre koncentrál most Bezzecchi

Egyelőre nem a jövője lebeg a szeme előtt, erre koncentrál most Bezzecchi

Marco Bezzecchi a 2023-as MotoGP-szezon első felében határozottan felhívta magára a figyelmet. A Mooney VR46 csapat versenyzője igyekszik a motorozásra koncentrálni, és kizárni a vele kapcsolatos elvárásokat.

Tavaly az „Év újonca”, most kétszeres GP-győztes a királykategóriában: Marco Bezzecchi a MotoGP-ben töltött második évében abszolút a csúcsra tört. A 24 éves olasz a nyári szünetre a világbajnokság harmadik helyén távozott, miután Assenben a szezon negyedik dobogós helyezését szerezte meg.

„A világbajnoki tabellán az első helyek valamelyikén lenni több szempontból is nehéz. Sok a dolgod, nagy a nyomás, nagyon sajtófókuszban vagy” ─ jegyezte meg Bezzecchi.

Lehetett volna több a hétvégében, de Bezzecchi nem akart kockáztatni

„Jelenleg azonban nem gondolok erre túl sokat, továbbra is nyugodt tudok maradni, élvezem az egészet, és továbbra is a motorozásra koncentrálok. A jövővel kapcsolatos kérdéseket nem olyan nehéz kezelni. Nagyszerű csapat áll mögöttem, a VR46 Riders Academy és a menedzserem [Francesco Secchiaroli] remek munkát végeznek. Minden nyomást levesznek rólam, ami ezzel a kérdéssel kapcsolatos. Szerencsésnek tartom magam, mert így teljes mértékben a munkámra koncentrálhatok, ami nem más, minthogy minden hétvégén a legjobbat nyújtsam.”

„A csapat nagyon jó munkát végez. A tavalyi évhez képest nagyon sokat fejlődtünk. Minden tekintetben javulni tudtunk. A körülöttünk lévő srácok egyszerűen nagyon-nagyon jók, és lehetőséget adnak arra, hogy a legjobb módon motorozzunk, és tökéletes csomaggal rendelkezzünk. A csapat megérdemli ezeket az eredményeket jutalomként, és még többet is, remélhetőleg így tudjuk folytatni.”

Az erős eredmények vajon még mindig meglepik Bezzecchit?

„Az elején eléggé meglepődtem, de ha látod azt a sok munkát, amit a télen végeztünk, már akkor is azt gondoltam, hogy ez lehetséges. Csak folytatni akarom, még több önbizalmat szeretnék építeni, és közelebb kerülni a legjobbakhoz. Ha közben több dobogót is begyűjtenék, az persze még jobb lenne.”