back to top
2024. május 04. 04:27
KezdőlapMotoGPLehetett volna több a hétvégében, de Bezzecchi nem akart kockáztatni

Lehetett volna több a hétvégében, de Bezzecchi nem akart kockáztatni

Az edzések, a kvalifikáció és a MotoGP sprintverseny során Marco Bezzecchi verhetetlennek tűnt Assenben. Az olasz a lágy hátsó gumit választotta, hogy előnyre tegyen szert a sprintben, és bár úgy érezte, hogy egy teljes versenytáv is lehetséges ugyanezzel a keverékkel, de nem akart kockáztatni.

Az Assenhez fűződő emlékeiről beszélve, amelyek messze túlmutatnak azon, hogy a holland TT-n versenyzett, Marco Bezzecchi elmondta:

„Ezen a pályán nagyon jó emlékeim vannak, eltekintve a tavalyi eredménytől. Amikor még nagyon fiatal voltam, anyukám és apukám is ide jártak, és a húgommal együtt hoztak el minket versenyeket nézni. Számomra ez fantasztikus volt. Emlékszem, hogy a lelátókon nem voltak korlátok, így nagyon közel lehetett lenni a pályához. Már akkor is nagyon figyelemmel követtem Rossit, ő volt a példaképem. Arról álmodtam, hogy ezen a pályán versenyezhetek. Most itt lenni, dobogós helyezésekért, győzelmekért harcolni, ez csodálatos. Nagyon szeretem ezt a helyszínt.”

Bagnaia végig a határon motorozott, Bezzecchi helyzetét Binder nehezítette, Espargaróval pedig madarat lehetne fogatni

Idén azonban sikerült robbantania, de bizonytalan volt a gumiválasztást illetően. Végül nem kockáztatta meg a lágy keveréket.

„Nem akartam mindent a kukába dobni, mert ezen a hétvégén nagyon jól mentünk, nem akartam reszkírozni. Ezért döntöttem a közepes mellett, bár tudtam, hogy sokkal nehezebb dolgom lesz. Néhány kört Brad és Pecco mögöttük töltöttem, és vesztettem néhány métert, de aztán újra fel tudtam zárkózni. Gondok voltak az első guminyomással. Aztán nagyon jól előkészítettem az előzést és végül el tudtam menni Brad mellett. Amint elé kerültem, el tudtam szakadni tőle, mielőtt újra gondom lett volna a motorral.”