back to top
2024. május 07. 14:46
KezdőlapMotoGPBagnaia végig a határon motorozott, Bezzecchi helyzetét Binder nehezítette, Espargaróval pedig madarat...

Bagnaia végig a határon motorozott, Bezzecchi helyzetét Binder nehezítette, Espargaróval pedig madarat lehetne fogatni

A Brad Binder számára újabb büntetést hozó futamon végül Pecco Bagnaia diadalmaskodott Marco Bezzecchi és Aleix Espargaró előtt. A spanyol versenyző ölébe hullott a dobogó, mivel dél-afrikai versenytársát a tegnaphoz hasonlóan pályaelhagyás miatt megbüntették.

Pecco Bagnaia ismét nagyszerű futamot tudhat magáénak. Az olasz pilóta újabb győzelmet zsebelt be, mellyel növelni tudta előnyét a pontversenyben Jorge Martín előtt. Bagnaia csodálatos helyszínnek nevezte Assent, de szinte az egész futamon a határon kellett motoroznia annak érdekében, hogy ilyen fölényes győzelmet arathasson.

„Fantasztikus ez a helyszín. Az egész versenyen keményen húztam a gázt, majdnem a határon motoroztam. Igyekeztem kiépíteni némi különbséget az üldözőkkel szemben, de ez csak a futam utolsó harmadában sikerült. Assen, csodálatos vagy. Imádom ezt a pályát. Szeretném megköszönni mindenkinek.”

Rengeteg bukást és Bagnaia-győzelmet hozott a vasárnapi főfutam Assenben

A második helyen befutó Marco Bezzecchi egyáltalán nem volt elégedetlen a megszerzett pozíciójával. Tegnap elsőként haladt át a célvonalon a sprintfutamon ugyan, de Binder ma jelentősen feladta neki a leckét.

„Nagyon boldog vagyok. A futam elején több versenyzővel is összeértem, de nem tudom megmondani, kik voltak azok. Brad nagyon rövideket fékezett, így nehezen tudtam megelőzni, majd amikor végre sikerült, Pecco már messze járt, így esélyem sem volt utolérni. Összességében nagyszerű hétvégét raktunk össze.”

Aleix Espargaró nem is kaphatott volna nagyobb ajándékot ma, mint ezt a harmadik helyet, melyet csapatának és családjának ajánlott:

„A verseny korai szakaszával volt egy kis incidens Marinivel. Összeértünk. Furcsán éreztem magam, nehezen tudtam a motoron maradni. Szeretném megköszönni a csapatnak, nekik ajánlanám ezt a dobogót, valamint a feleségemnek, Laurának és gyermekeimnek.”