back to top
2024. május 07. 23:18
KezdőlapMotoGPFabio Quartararo könnyebb sérülésekkel megúszta a Zarcóval együtt elszenvedett bukást

Fabio Quartararo könnyebb sérülésekkel megúszta a Zarcóval együtt elszenvedett bukást

A Holland Nagydíj negyedik körében történt balesete után Fabio Quartararo bal karját felkötve, lábfejét pedig súlyosan megzúzva hagyta el az orvosi központot.

A legrosszabbtól tartottunk, amikor láttuk, hogy Fabio Quartararo sokáig a földön maradt a balesete után, és a képek, amelyeken a versenyző bal karját felkötve tér vissza az orvosi központból, nem nyugtattak meg minket. Végül a vizsgálatok során nem találtak válltörést. A francia azonban a sajtótájékoztatón elárulta, hogy a nagylábujjában lévő törött csont elmozdult. Quartararo most kihasználhatja a nyári szünetet, hogy visszanyerje egészségét, és augusztusban Silverstone-ban megerősödve térjen vissza.

Johann Zarco és Fabio Quartararo sajnos azon kilenc versenyző között volt, akik nem fejezték be az asseni futamot.

Rengeteg bukást és Bagnaia-győzelmet hozott a vasárnapi főfutam Assenben

A két francia számára nem alakult túl jól a rajt, és a 12. helyért küzdöttek a mezőny közepén. Quartararo egy balkanyarban elvesztette a motorja elejét, és magával sodorta honfitársát is.

Johann Zarco így nyilatkozott az esetet követően:

„Jól vagyok, csak a kezem fáj, és a bal oldalam teljesen kék a kavics miatt… Fabio a barátom, és amikor láttam, hogy nem érzi jól magát, odamentem hozzá. Kár, mert jól kezeltem a gumikat, de nem kockáztattam eleget az első kanyarban. A 7-es és 8-as kanyar között ismét gyorsítottam, hogy felzárkózzak Fabióra, ám ő elesett, és engem is magával rántott. Ezen a hétvégén nem szereztem pontot, de meg kell őriznünk az önbizalmunkat.”

Quartararo nem tudta elhagyni a kavicságyat egyedül, a pályabírók segítségére szorult. A 24 éves versenyzőre még további vizsgálatok várnak, és természetesen bocsánatot kért Zarcótól.