2024. április 27. 10:02
KezdőlapMagyarokVincze Martin ismét dobogós a Northern Talent Cupban

Vincze Martin ismét dobogós a Northern Talent Cupban

A HMA gyorsasági-, motocross- és enduro-versenyzői is rajthoz álltak a hétvégén.

Miután az elmúlt hétvégén győzelmet ünnepelhetett a Sachsenringen, Vincze Martin Mostban folytatta remek szereplését a Northern Talent Cup mezőnyében. A szombati napon szinte egyszerre ért be az élmezőny, Vincze pedig mindössze két tizedmásodperccel elmaradva a győztestől, 5. hellyel melegített a vasárnapi futamra, ami nagyon izgalmasan alakult a számára: többször vezette is a versenyt, végül az előkelő 2. helyen intette le a kockás zászló.

Rajta kívül még Kovács Bálint és Számadó Máté indult a HMA színeiben a csehországi Mostban. Kovács az IDM Superbike rendkívül szoros mezőnyében egy 10. és egy 7. pozíciót szerzett a hétvége folyamán. Számadó Máté a Supersport 300-ban mérette meg magát. Ő is küzdelmes hétvégét tudhat maga mögött, aminek az eredménye ezúttal egy 14. és 9. hely lett.

Farkas Kevin a sportág egyik Mekkájában, a hollandiai Assenben húzta a gázt, a Red Bull Rookies Cup mezőnyében. A fiatal versenyző idei legjobb eredményét érte el a szombati futamon, miután a 19. helyről rajtolva az előkelő 7. pozícióig küzdötte fel magát kiváló versenyzéssel. A vasárnapi futamon is pontszerző helyen zárt Kevin, aki egyre inkább felveszi a tempót az élmenőkkel.

Csizmazia Barnabás és Liszka Roland Noel a Román Hard Enduro két napján vett részt a hétvégén. A profik közt Csizmazia az összesített eredmény 9. helyén fejezte be a fárasztó két napot, Liszkának pedig az Expert kategóriában sikerült egy top 6-os eredménnyel zárnia.

A motokrosszosokat ezúttal Técsi László Márk képviselte az ausztriai Rietzben, az Osztrák-bajnokság MX Open géposztályában. A KTM nyergében Técsi hasznos tapasztalatokra tehetett szert a nemzetközi mezőnyben, a nap végén az összetett verseny 5. helyét tudhatta a magáénak.