back to top
2024. május 03. 18:45
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elmondta, jelen állapotában képtelen döntéseket hozni

Marc Márquez elmondta, jelen állapotában képtelen döntéseket hozni

Marc Márquez nem titkolja nehéz helyzetét és önbizalomhiányát, miután kihagyta a Sachsenringen és Assenben rendezett MotoGP-futamokat, de kihangsúlyozta, hogy ő egy harcos.

Marc Márquez maga is pályafutása legnehezebb pillanatának nevezi jelenlegi helyzetét. Ez figyelemre méltó kijelentés annak fényében, hogy a 30 éves szupersztár pályafutása során már többször küzdött diplópiával és a 2020-as jerezi baleset utáni hosszú rehabilitáción van túl van, összesen négy felkarműtéttel.

A Holland TT kihagyásának elsődleges oka egy bordasérülés volt, amely a sachsenringi bemelegítő edzésen történt bukásából eredt, de valójában csak a múlt hétvégén, Hollandiában derült ki, hogy valódi törés, és ennek megfelelően komoly fájdalmat okozott. A jobb bokaficam és a bal hüvelykujj törése kevésbé zavarta a spanyolt.

A sorozatos bukások aláásták a Repsol Honda sztárjának önbizalmát, aki az idei szezonban még nem szerzett pontot vasárnap, és csak a 19. helyen áll a világbajnoki tabellán.

Marc Márquez szerint hazugságot állítottak róla

A 30 éves versenyző a jövőjével kapcsolatos találgatásokat (Marad-e Marc Márquez a Hondánál?) egyelőre nem tudja, és nem is akarja kommentálni.

„Őszintén szólva, jelenleg nem tudok foglalkozni ezekkel a dolgokkal. Ezekben a nehéz napokban nem tudok döntéseket hozni. Most levegőt kell vennem, gondolkodnom és beszélnem kell a körülöttem lévőkkel. A motorozásról nem is beszélve, de természetesen kifogástalan fizikai állapotban.”

Az 59-szeres MotoGP-győztes számára csak egy dolog világos: „Természetesen egy kicsit változtatnom kell a hozzáállásomon, mert jelenleg nem állunk készen arra, hogy az élmezőnyben harcoljunk. Még ha meg is próbálod, nem tudsz harcolni a világ ellen. Ha valamire nem állsz készen, azt el kell fogadnod.”

„Harcos vagyok, és megpróbálok mindent megtenni bármilyen körülmények között és bármilyen helyzetben találom magam a jövőben. Ismertek engem, a maximumot fogom nyújtani, függetlenül a helytől, a színektől, a névtől, a helyezéstől.”