back to top
2024. május 20. 09:51
KezdőlapMotoGPMarc Márquez szerint hazugságot állítottak róla

Marc Márquez szerint hazugságot állítottak róla

Egy spanyol újságíró arról számolt be, hogy Marc Márquez beajánlotta magát a KTM-hez. A Honda versenyzője hazugságnak nevezte ezt az állítást, és leszögezte, hogy továbbra is elkötelezett a japán gyártó iránt.

Marc Márquez jövőjével kapcsolatban most már lényegében folyamatosak a találgatások, főleg annak fényében, hogy idén kifejezetten rosszul alakul a szezonja a Hondánál. A spanyol motorost több gyártóval is szóba hozták a sajtóban, igaz, ezek nagy részét cáfolta az adott márka valamelyik képviselője. A Holland TT hétvégéjén azonban újabb pletyka terjedt el róla.

Ricard Jové, a spanyol DAZN kommentátora ugyanis azt állította, hogy a 30 éves pilóta beajánlotta magát a KTM-hez. Hozzátette, az osztrák gyártó elutasította az állítólagos megkeresést, mondván, Márquez nem illene bele a márka stratégiájába. Ezt a magyarázatot azonban maga is szkeptikusan fogadta. „Ezt mondta a KTM főnöke, és egyébként én sem hiszem el – jelentette ki. – Ez csak a kezdeti stratégia lehet a tárgyalásokhoz.”

Főnöke kimondta, a Honda kész elengedni Marc Márquezt, aki szörnyű időszakot él át

A spanyol újságíró azt nem részletezte, hogy a nyolcszoros világbajnok melyik évre vonatkozóan ajánlotta fel szolgálatait. Mindez azért nem mindegy, mert papíron 2024-ig szerződés köti a Hondához, bár Alberto Puig, a gyári istálló csapatfőnöke kijelentette, hogy ha nem akar maradni, akkor akár már az idei év végén készek elengedni. Márquez azonban cáfolta a KTM-mel kapcsolatos állítást, és leszögezte, hogy jelenleg a japán gyártót akarja sikerre vinni.

„Ez hazugság – nyilatkozta a DAZN műsorában. – Hallottam ezt a pletykát, mert az egyik szerelőm viccelődött vele, és ez egy teljes hazugság. Igen, igaz, hogy amikor a gyártók látják, hogy egy versenyző nehéz helyzetben van, kérdezősködnek, de ebben az esetben én még mindig elkötelezett vagyok a Honda iránt, érvényes szerződésem van, úgyhogy nincs semmi [különös]. Folytatjuk a munkát, hogy a jövőre nézve fejlesszük a projektet.”

Ha valami igaz Márquez jelenlegi helyzetére, az az, hogy nehéz: idén még egyetlen vasárnapi futamot sem fejezett be, a Sachsenringen és Assenben órákkal a rajt előtt jelentették be, hogy kihagyja a versenyt. Azonban Márquez állítja, hogy a tapogatózáson túl egyik rivális gyártóval sem került kapcsolatba a 2025-ös idényt illetően.

Végleg földbe állt a Honda?

„Nos, nem, már mondtam – válaszolta az erre vonatkozó kérdésre Márquez, akinek a nyári szünetben lesz ideje kipihenni a bordatörését. – Amikor egy versenyző nehéz helyzetben van, mindig történik kapcsolatfelvétel a felek között, de ebben az esetben a Hondához köt szerződés, és továbbra is nyugodt vagyok itt.”