back to top
2024. május 03. 03:11
KezdőlapMotoGPMegműtötték Quartararót, csapata szerint hosszú pihenő vár rá

Megműtötték Quartararót, csapata szerint hosszú pihenő vár rá

Megoperálták Fabio Quartararo nagylábujját, miután előbb futás közben eltörte azt, majd a Holland TT-n ütközött Johann Zarcóval. A Yamaha szerint hosszú pihenő vár rá, de a Brit Nagydíjon minden bizonnyal ott lesz.

Felemásan alakult Fabio Quartararo számára a Holland TT hétvégéje. Az időmérőn a negyedik helyet szerezte meg, ami a sprintfutamon meg is tartott a pályán, ráadásul Brad Binder büntetése miatt még egy pozíciót is nyert, így idén először végzett a legjobb háromban szombaton. Másnap viszont katasztrofálisra fordult a helyzete.

Fabio Quartararo könnyebb sérülésekkel megúszta a Zarcóval együtt elszenvedett bukást

A Yamaha versenyzője nagyon elrontotta a rajtot, és visszaesett a középmezőny sűrűjébe. Innen próbálta visszatornázni magát, amikor a 3. körben hibázott, és a 9-es kanyarban elesett. Pechére a mögötte haladó Johann Zarco nem tudta őt kikerülni, így összeütköztek. A Pramac pilótája sértetlenül megúszta az esetet, honfitársa viszont egy ideig a földön maradt.

Az első felvételek alapján a bal karja miatt kellett aggódni, ám kiderült, hogy a kezén és a könyökén is megúszta zúzódásokkal. Ennek ellenére nem úszta meg a műtétet, ugyanis a nagylábujjában elmozdult a már amúgy is törött csont, hiszen a hét korábbi szakaszában futás közben kifordult a bokája, így egész hétvégén sérülten motorozott.

A futam után Quartararo hazarepült Franciaországba, ahol hétfőn megműtötték. „A szurkolók megnyugodhatnak, sikeres volt a Fabio Quartararo nagylábujján elvégzett műtét! – számolt be közösségi oldalain este a Yamaha. – Jó hosszú pihenés vár rá, és olyan erősen tér vissza, mint korábban. Mindannyian mielőbbi felépülést kívánunk neki.”

Quartararónak szerencséje van, hiszen futamot aligha kell kihagynia, tekintve, hogy a Holland TT és a soron következő Brit Nagydíj között hat hét telik el. 2021 világbajnoka nyolc forduló után 64 ponttal rendelkezik, ami a bajnokság kilencedik helyére elég. Legjobb eredménye mind a sprintfutamon, mind a versenyen egy-egy harmadik hely, utóbbit még Austinban gyűjtötte be.