back to top
2024. május 04. 07:33
KezdőlapMotoGPHa nem történik csoda, Morbidelli a Gresininél találhatja magát?

Ha nem történik csoda, Morbidelli a Gresininél találhatja magát?

Assen egy újabb megerősítése volt annak, hogy a Yamaha idén mennyire gyengén teljesít. A hollandiai pályán általában jól szerepel a japán gyártó, viszont a múlt hétvégén ez csak Fabio Quartararo sprintfutamon elért harmadik helyezésében mutatkozott meg.

A szombati sprintverseny után abban reménykedhettünk, hogy a Yamaha végre magára talált, hiszen Fabio Quartararo végre dobogóra állt. A boksz másik oldalán Franco Morbidelli nem tudta működésre bírni a Yamahát, amellyel a pénteki első edzés óta nem volt magabiztos, vasárnap hét pontot szerzett, köszönhetően a rengeteg kiesésnek.

„Kemény verseny volt, sokan szenvedtünk az egész hétvége folyamán” ─ összegzett Morbidelli. „Vasárnap reggel (a bemelegítésen) találtunk valamit, így magabiztosabban kezdtem a futamot, úgy gondoltam, jó tempót fogok diktálni. Aztán kész katasztrófa lett belőle, mert rövid idő alatt elfogytak a gumik.”

Kiderült, mikor dől el Morbidelli sorsa, akinek Rossi csapata dobhat mentőövet

A szezon első felének végeztével egyértelműnek tűnik, hogy a Morbidelli és a Yamaha lassan elköszön egymástól. Az olasz pilóta az elmúlt három versenyen nagyon kétértelműen nyilatkozott a sajtónak, amikor a 2024-es lehetőségeiről kérdezték.

„Akarom-e még egy évig a Yamahával folytatni?”

A japán csapat vezetősége még nem tűzte ki a 2024-es csapat véglegesítésének időpontját vagy határidejét; Quartararónak még egy év van hátra a szerződéséből, és úgy tűnik, Jarvis a színfalak mögött azon dolgozik, hogy új csapattársat találjon neki, akár magában a MotoGP-paddockban. Joan Mir és Álex Rins neve is szóba került már, ahogyan Alonso Lópezé is.

A Gresini versenyzőjének meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben

Morbidelli mindeközben úgy tűnik, hogy szinte biztosra veheti, hogy lesz helye a MotoGP-ben a következő szezonban is. Nem is akárhol. Paolo Ciabatti, a Borgo Panigale csapat sportigazgatója Assenben a Sky Sportnak elárulta, hogy a Gresini csapatán belül Álex Márquez biztosan marad, de Fabio Di Giannantonio „napjai meg vannak számlálva”.

Az igazság az, hogy hacsak nem történik csoda, „Diggia” feltehetően a Superbike-világbajnokságban köt majd ki. Egyesek azt feltételezik, hogy ő lehet majd Álvaro Bautista új csapattársa, vagy akár arra a Yamahára is felülhet, amit Toprak Razgatlıoğlu hagy maga után.