2024. április 19. 05:37
KezdőlapMotoGPA Gresini versenyzőjének meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben

A Gresini versenyzőjének meg vannak számlálva a napjai a MotoGP-ben

Mindössze két MotoGP-ben töltött évután Fabio Di Giannantonio sorsa megpecsételődni látszik. A római versenyző menedzsere már körbekérdezett a Superbike-világbajnokság paddockjában.

Fabio Di Giannantonio idén második MotoGP-szezonját teljesíti a Gresini Ducatival, és úgy tűnik, ez lesz az utolsó. Az olasz teljesítménye nem teljesen meggyőző, a Moto2-ből pedig fiatal tehetségek nyomulnak a királykategóriába.

Mivel Di Giannantonio iránt jelenleg egyetlen MotoGP-csapat sem érdeklődik, menedzsere, Diego Tavano a Motosprint.it információi szerint már megkereste a Superbike-világbajnokság gyári csapatait.

Hivatalos: csapatot vált a Yamaha világbajnok versenyzője

A MotoGP-ben eddig két nyolcadik helyet tud felmutatni, mint legjobb eredmények. Azt, hogy a korábbi Moto2-es és királykategóriás versenyzők jól megtalálják a helyüket a széria világbajnokságban, nemrég a gyári versenyzők, Andrea Locatelli, Iker Lecuona és Xavi Vierge bizonyították.

A 2024-es Superbike-világbajnokság átigazolási piaca már javában zajlik, miután a Ducati sztárja, Álvaro Bautista hosszabbított, Toprak Razgatlıoğlu pedig a Yamahától a BMW-hez igazolt. Di Giannantonio 24 évével az egyik legfiatalabb Superbike-pilóta lenne. A Kawasakinál például az olasz Alex Lowes, a Ducatinál Michael Rinaldi helyét foglalhatná el.