back to top
2024. május 04. 22:20
KezdőlapMotoGPKiderült, mikor dől el Morbidelli sorsa, akinek Rossi csapata dobhat mentőövet

Kiderült, mikor dől el Morbidelli sorsa, akinek Rossi csapata dobhat mentőövet

Massimo Meregalli, a Yamaha csapatigazgatója elárulta, a nyári szünetben szeretnék eldönteni, hogy hosszabbítsanak-e szerződést Franco Morbidellivel. Pablo Nieto, a VR46 csapatmenedzsere elmondta, az olasz versenyző is szerepel az elképzeléseik között, de nem az ő megszerzése a prioritás.

Franco Morbidelli szerződése az idei év végén lejár a Yamahánál. Már a szezonkezdet előtt egyértelmű volt, hogy a 28 éves versenyzőnek javulnia kell ahhoz, hogy jövőre is megtarthassa az ülését. Mindez a számokat elnézve sikerült, hiszen idén hat forduló után 46 ponttal rendelkezik (az idén bevezetett sprintfutamokat nem számítva 40-nel), míg tavaly ez a szám csak 18 volt.

Ráadásul nem akkora a különbség csapattársával, Fabio Quartararóval szemben, mint egy évvel ezelőtt. Persze hozzá kell tenni, hogy a francia pilóta küszködését elsősorban a gyenge motor okozza, de ez még jobban alátámasztja Morbidelli javulását. Sorsa azonban még mindig nem dőlt el, de Massimo Meregalli azt állítja, hogy hamarosan el fog.

„A tavalyi év során Franco sokat dolgozott, hogy alkalmazkodjon a motorunkhoz – nyilatkozta a Yamaha csapatigazgatója. – Idén jobban teljesít, mint tavaly. Általában közvetlenül a szünet előtt van itt az ideje annak, hogy megbeszéljük, és döntsünk. Még két futam van hátra, aztán eldöntjük, mit tegyünk. Várnotok kell még néhány futamot, mielőtt megtudjátok, hogyan döntünk. Inkább nem szeretnék erről beszélni, kicsit korai.”

Sokkoló kijelentés Morbidellitől: Akarok én még egy évet a Yamahánál?

Morbidelli egyébként nemrég meglepő kijelentést tett, amikor elmondta, jelenleg nem is biztos benne, hogy szeretné folytatni a Yamahánál. Meregalli ugyanakkor kiemelte, hogy ő is ott van a néhány névből álló jelöltlistán, amelyből hamarosan választanak. Hogy kik lehetnek a többiek, azt nem tudni, de az elmúlt időszakban Jorge Martín és Marco Bezzecchi neve merült fel.

Persze felmerül a kérdés, hogy mennyire lenne könnyű elmozdítani bármelyiküket a Ducati szárnyai alól. Ami utóbbit illeti, Pablo Nieto, a VR46 csapatmenedzsere leszögezte, hogy őt és csapattársát, Luca Marinit is szeretnék megtartani. Ha viszont ez nem jön össze, akkor Morbidellivel is számol Valentino Rossi alakulata.

„Frankie szerintem rendkívül gyors versenyző – fogalmazott a spanyol szakember. – Korábban láttunk néhány lenyűgöző versenyt tőle, és persze része az akadémiának. Jelenleg ugyanakkor az az elképzelés, hogy megtartsuk a [mostani] pilótáinkat, de az igaz, hogy kedveljük, mivel Francóval a csapatunkban, illetve a motorunkon remek munkát tudnánk végezni. Ez egy másik lehetőség, ám az igaz, hogy Franco ott van a fejünkben.”