back to top
2024. május 01. 10:16
KezdőlapMoto2Először kommunikált a nyilvánossággal a súlyos balesetet szenvedő Carlos Tatay

Először kommunikált a nyilvánossággal a súlyos balesetet szenvedő Carlos Tatay

Carlos Tatay először jelentkezett a közösségi médiában azóta, hogy másfél hete súlyos sérülést szenvedett Portimãóban. A spanyol versenyző láthatóan igyekszik pozitívan állni a felépülés folyamatához.

Carlos Tatay tizenegy napja szenvedett komoly balesetet a FIM JuniorGP Európa-bajnokság portugáliai fordulójában. A Pertamina Mandalika SAG Team motorosa az 1-es kanyar előtt bukott, majd körülbelül száz métert csúszott, és végül a korlátnak csapódott. A spanyol versenyzőt gerincsérülésekkel szállították kórházba, ahol még aznap megműtötték.

Carlos Tatay hatalmas balesetet szenvedett Portugáliában, még a maradandó idegkárosodás sem zárható ki

A következő napon Tatayt Spanyolországba vitték, és azóta egy ottani klinikán ápolják. Csapata azóta nem közölt konkrét információkat a sérülésével kapcsolatban, így jelenleg azt sem lehet tudni, hogy szenvedett-e maradandó károsodást. Múlt hét pénteken csupán annyit kommunikáltak, hogy nehéz lesz az előttük álló út, de bíznak a teljes gyógyulásban.

A SAG csapat burkoltan nyilatkozott a súlyosan megsérült Carlos Tatay állapotáról

Nos, érdemi információ azóta sincs, de Tatay a baleset óta most először jelentkezett a közösségi médiában. A 20 éves pilóta három képet tett közzé saját Instagram-oldalán, amelyek mindegyike pozitív hozzáállást sugároz, ahogyan az emojik és a hashtagek is. A bejegyzés alá egyébként a MotoGP hivatalos oldalának nevében is írtak egy hozzászólást, valamint számos jelenlegi királykategóriás és egyéb géposztályokban szereplő versenyző fogalmazott meg egy-két biztató szót. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a 2019-es Red Bull Rookies Cup győztese teljesen felépül, de mindenképpen biztató jel.