back to top
2024. május 01. 00:09
KezdőlapMoto2Carlos Tatay hatalmas balesetet szenvedett Portugáliában, még a maradandó idegkárosodás sem zárható...

Carlos Tatay hatalmas balesetet szenvedett Portugáliában, még a maradandó idegkárosodás sem zárható ki

Carlos Tatayt legutóbb a Sachsenringen és Assenben láthattuk a Moto2-es géposztály mezőnyét erősítve. A 20 éves spanyol vasárnap visszatért az Európa-bajnokságra, és Portimãóban súlyos sérülést szenvedett.

Carlos Tatay a Moto2-es Európa-bajnokság összesített második helyezettjeként utazott Portugáliába, ahol a hétvégén a JuniorGP sorozat vendégeskedett. A vasárnap Portimãóban megrendezett első futamon a spanyol versenyző az egyes kanyar előtt bukott a második körben. Szemtanúk szerint keményen az aszfaltra csapódott, majd a pálya korlátjának csúszott.

Miután a pálya orvosi központjában elsősegélyben részesült, Tatayt Faróba szállították, ahol vasárnap este megműtötték. Ezt a Pertamina Mandalika SAG csapata jelentette be a közösségi médiában. Csapata nem közölt részleteket, de egybehangzó spanyol médiajelentések szerint több csigolyája is megsérült. A jelek idegrendszeri károsodásra utalnak.

„A műtétet sikeresen végrehajtották” ─ jelentette be hétfő este a SAG Racing. Ezt kora délután újabb frissítés követte: „A versenyzőnk, Carlos Tatay által elszenvedett sérülések súlyossága miatt tanácsos és szükséges, hogy Spanyolországba szállítsák további kezelésre.”

A SAG megköszönte a Centro Hospitalar Universitário do Algarve és dr. Bernardo Smet munkáját, majd hozzátette: „Megértésüket kérjük, hogy addig nem adunk hírt, amíg nem kapjuk meg a szükséges orvosi dokumentációt. A versenyző, a családja, a barátai és a csapat köszöni az Önök támogatását. Carlos Tatay erős, mi pedig bízunk az orvostudományban.”

Carlos Tatay, a Red Bull Rookies Cup 2019-es bajnoka volt Pedro Acosta előtt, a nehéz Moto3-as évek után (a 2022-es mandalikai esős futamon elért dobogós helyezése ellenére) úgy döntött, hogy az idei szezonra Moto2-es Európa-bajnokságon próbál szerencsét. Június elején Jerezben ünnepelte első győzelmét.