back to top
2024. május 07. 02:18
KezdőlapMotoGPAugusto Fernández: Acosta megérdemel egy MotoGP-motort, de egyértelműen veszélyt jelent rám

Augusto Fernández: Acosta megérdemel egy MotoGP-motort, de egyértelműen veszélyt jelent rám

A MotoGP újonca, Augusto Fernández arról beszélt, milyen céljai vannak a jövőre vonatkozóan, emellett kitért a Pedro Acosta körüli találgatásokra is.

Augusto Fernández figyelemre méltó újonc szezont fut a királykategóriában, és Franco Morbidelli mellett ő az egyetlen MotoGP-pilóta, aki eddig mind a nyolc főfutamon pontot szerzett. Ennek ellenére nagy nyomás nehezedik rá a jövőjét illetően.

„Minden évben éreztem ezt a nyomást, amikor a szerződésről volt szó. Most csak magamra koncentrálok. Nem mintha szeretném ezt a nyomást, persze jobban örülnék ha már aláírtam volna egy szerződést, de nem ettől teszem függővé a teljesítményem” ─ nyilatkozta a 25 éves spanyol a motogp.com-nak.

„Tényleg hiszek magamban, és abban, hogy a munka, amit a MotoGP-ben tudok végezni, elég ahhoz, hogy maradjak. Arra koncentrálok, hogy futamokat és címeket nyerjek, de ez egy folyamat, és én az újonc szezonomban vagyok. Számomra semmi sem változik, ami a pályán nyújtott teljesítményt illeti. Nemcsak a szerződésre koncentrálok, hanem minden versenyhétvégére. Próbálok fejlődni és talán még a dobogóra is felállni, aztán majd meglátjuk. Egyszerűen csak megpróbálok csúcsra érni. Ez a fő célom. Szeretnék még maradni, eredményeket elérni, bizonyítani.”

A Marc Márquez által is nagyra tartott Acosta leszögezte, jövőre a MotoGP-ben szerepel

Eközben tavalyi csapattársa, Pedro Acosta egy versenybaleset ellenére mindössze nyolc ponttal van lemaradva a világbajnokságot vezető Tony Arbolino mögött a Moto2-es géposztály összesített tabelláján. A KTM 19 éves szupertehetsége nemrég a holland TT-n világossá tette, hogy a középső kategóriában való maradás 2024-re nem igazán opció számára.

Acostával kapcsolatban Fernández így nyilatkozott: „Az biztos, hogy veszélyt jelent, de hogy Pedro mit csinál, arra nincs befolyásom. Természetesen jól motorozik, és megérdemel egy MotoGP-motort, ezt ki kell mondanom, mert futamokat nyer és a Moto2-es bajnoki címért harcol. Megérdemli, hogy jövőre a MotoGP-ben versenyezzen, ahogyan én is.”