back to top
2024. május 03. 11:50
KezdőlapNégykerékA Hungaroringen tesztelt Jorge Lorenzo (kép)

A Hungaroringen tesztelt Jorge Lorenzo (kép)

Egy nappal a Porsche Szuperkupa spielbergi hétvégéje után Jorge Lorenzo a Hungaroringre látogatott tesztelés céljából. A spanyol exmotoros szűk három hét múlva éles körülmények között is szerepel majd hazánkban.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Jorge Lorenzo a Red Bull Ringen versenyzett ezen a hétvégén a Forma-1 betétsorozataként működő Porsche Szuperkupa mezőnyében. Az ötszörös gyorsaságimotoros-világbajnok az utolsó előtti helyről indult a futamon, de rengeteget előzött, majd egy büntetésnek köszönhetően megszerezte első pontját a sorozatban.

Egy rossz döntés után Lorenzo remek futammal írt történelmet autóversenyzőként

Egy nappal később aztán Magyarországra látogatott. Azon belül is a Hungaroringen volt jelenése tesztelés céljából. Mindezt a közösségi médiában osztották meg a pálya üzemeltetői, ám egyéb részletek nem kerültek nyilvánosságra. Ennélfogva nem tudni, hogy Lorenzo milyen időket autózott, ahogyan arról sem lehet olvasni, hogy csapattársai közül részt vett-e még valaki az eseményen.

 

Ami viszont biztos, hogy a gyakorlás jól jött neki, hiszen szűk három hét múlva az F1-gyel együtt a Porsche Szuperkupa is a Hungaroringre látogat. A spanyol versenyző pénteken a szabadedzésen, szombaton az időmérőn, vasárnap pedig a futamon fog szerepelni, ha minden a tervek szerint megy. Emellett az is biztossá vált, hogy a silverstone-i fordulót az olasz Carrera Kupa miatt ki fogja hagyni, erről ő maga beszélt a legutóbbi hétvége után.