back to top
2024. május 17. 08:55
KezdőlapMoto2A Marc Márquez által is nagyra tartott Acosta leszögezte, jövőre a MotoGP-ben...

A Marc Márquez által is nagyra tartott Acosta leszögezte, jövőre a MotoGP-ben szerepel

Pedro Acosta leszögezte, számára nem opció, hogy jövőre is a Moto2-es világbajnokságon szerepeljen. A középső géposztály jelenlegi második helyezettjét Jack Miller és Marc Márquez is nagyra értékeli.

Pedro Acostát egyöntetűen hatalmas tehetségnek tartja a motoros közvélemény. A spanyol versenyző 2021-ben megnyerte a Moto3-as világbajnokságot, és bár tavaly nem szerepelt kiemelkedően a Moto2-esek között, idén ő aratta a legtöbb futamgyőzelmet. Jelenleg a második helyen áll az összetettben Tony Arbolino mögött.

A 19 esztendős pilóta a KTM kötelékébe tartozik, a Moto2-ben a KTM Ajo csapatánál versenyez. Ennélfogva nyilvánvalóan adná magát, hogy az osztrák gyártónál mutatkozzon be a királykategóriában, ám ők nem feltétlenül akarják már jövőre felvinni. A szerződés szerint június 13-a óta Acosta más gyártókkal is tárgyalhat, és ő elhatározta, hogy 2024-ben mindenképpen a MotoGP-ben fog szerepelni.

„Ez nem opció, a gondolkodásmódomnak nagyon meg kellene változnia ahhoz, hogy a Moto2-ben maradjak – válaszolta a MotoGP hivatalos honlapján közzétett videóban arra a kérdésre, hogy jövőre esetleg a Moto2-ben marad. – Új célokra van szükségem. Ha továbbra is a bajnoki címért harcolunk a Moto2-ben, az talán azt jelenti, hogy készen állunk a MotoGP-re.”

A KTM csapatfőnöke elmondta, mi a véleménye Acosta MotoGP-be való igazolásáról

Amennyiben Acostát szerződtetné a KTM a királykategóriába, úgy minden bizonnyal márkatársak lesznek Jack Millerrel, aki 2024-ig rendelkezik szerződéssel a márkánál. Az ausztrál versenyző a többséghez hasonlóan nagyra tartja a spanyol pilótát, és kiemelte, szavai alapján jövőre neki is ott a helye a legjobbak között.

„Tudjuk, hogy készen áll – szögezte le a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Ez az interjú mindent elmond. Ha azt mondja, hogy készen áll, akkor csak ez számít. Fiatal, és tetszik, hogy magabiztos. Ebben a korban az embernek ki kell mondania, amit gondol, és ő ezt megtette. Az biztos, hogy izgatott vagyok annak a lehetősége miatt, hogy [csatázhatok vele], és a KTM remélhetőleg a családban tudja tartani őt. Azt szeretnénk, ha az egyik motorunkon ő ülne.”

Acostát sokan Marc Márquezhez hasonlítják, hiszen hasonló tehetségnek tűnik, mint honfitársa volt bő tíz évvel ezelőtt. A nyolcszoros világbajnok – akit egyébként szintén szóba hoztak a KTM-mel – ugyancsak méltatta a Moto2-es bajnokság második helyezettjét. „Természetesen készen áll, és nagyon jó teljesítmény nyújt – fogalmazott. – Már tavaly is [jól szerepelt], és idén is, szóval készen áll arra, hogy a MotoGP-be lépjen.”