back to top
2024. május 17. 13:17
KezdőlapMotoGPMiller nekiment az újságíróknak, és elárulta, Marc Márqueznek is szólt korábbi kirohanása

Miller nekiment az újságíróknak, és elárulta, Marc Márqueznek is szólt korábbi kirohanása

Jack Miller szerint a sajtó túlságosan felfújta a Német Nagydíj után bizonyos versenyzők felé megfogalmazott kritikáját. A KTM motorosa kiemelte, szavai Marc Márqueznek is szóltak, de nem csak ő volt a címzett.

Jack Miller nem mindennapi kirohanást intézett egyes ellenfelei felé a Német Nagydíj után. Az ausztrál pilóta azt rótta fel néhány riválisának, akik a Ducati nyomasztó fölényére panaszkodtak, hogy ne panaszkodjanak, hanem inkább dolgozzanak, ahogyan ők is teszik a KTM-nél annak érdekében, hogy utolérjék az olasz gyártó motorjait.

A 28 éves motorost az asseni médianapon szembesítették saját szavaival, és tisztáznia kellett, hogy mire, illetve még inkább kikre gondolt. Millernek nem nyerte el a tetszését a média egy részének reakciója, mondván, sokan nem is első kézből hallották a mondandóját, és számos sajtóorgánum úgy hozta le a hírt, hogy csak az olvasottság növelése volt a cél.

„A reakció egy csomó kattintásvadász [cikk] és baromság – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón. – Az emberek többsége nem is volt ott a sajtóbeszélgetésen, és azt sem tudják, mi hangzott el, aztán jön a kattintásvadászat. Azonban ez van, ilyen a világ, amelyben élünk. Végső soron én csak azt szeretném, hogy egészségesebb legyen a bajnokság, és mindenki haladjon a munkájával, ennyi. Ahogyan mondtam, sokan nem voltak ott.”

Miller keményen beleállt az ellenfelekbe: Fogják be a szájukat, nem a hisztiért fizetik őket

Sokan úgy gondolták, hogy Miller kifakadása elsősorban Marc Márqueznek szólt, aki a Sachsenringen odáig ment, hogy a második edzésen a középső ujját mutogatta a motornak egy megbicsaklása után. A négyszeres MotoGP-futamgyőztes megerősítette, hogy a spanyol pilóta is ott van a címzettek között, de nem rá hegyezte ki mondandóját.

„Általánosságban nem – válaszolta arra a kérdésre, hogy megjegyzése elsődlegesen Márqueznek szólt-e. – A kijelentésem után, amely a versenyzők egy részéről szólt, feltettek egy következő kérdést. Nem csak Marcról van szó, de mindenki azt akarja mondani, hogy Marcra vonatkozott. Amit mondtam, az Marcról is szólt, de [összességében] jelentős számú versenyzőre vonatkozott, mert jelenleg sokan vannak. Megértem, hogy nehéz pillanatokat él át, és megértem, hogy nem könnyű. Ugyanakkor a sportág egészsége és a gyártók miatt senki nem akarja ezt állandóan hallani.”

Hogy rajta kívül még kire gondolt Miller, az nem derült ki. Mindenesetre Márquez mellett egy másik MotoGP-világbajnok, Fabio Quartararo is rengeteget panaszkodik a gyenge Yamaha miatt, és az Aprilia versenyzői sem maradéktalanul elégedettek. Ami pedig a sportág egészségét illeti, nem kizárt, hogy az ausztrál motoros újabb gyártó kiszállásától tart.