back to top
2024. május 09. 10:02
KezdőlapMoto2A KTM csapatfőnöke elmondta, mi a véleménye Acosta MotoGP-be való igazolásáról

A KTM csapatfőnöke elmondta, mi a véleménye Acosta MotoGP-be való igazolásáról

Pedro Acostának komoly esélye van arra, hogy a következő szezonban feljusson a MotoGP-be, legalábbis a KTM struktúráján belül. Az osztrák gyár jelenleg versenyző négy pilótája közül háromnak (Brad Binder, Jack Miller és Pol Espargaró) 2024 végéig van szerződése, így a még mindig megújításra váró Augusto Fernández ülése lenne az egyetlen, amiben Acosta reménykedhet, ha valóban a királykategóriában szeretne versenyezni a jövő évtől.

Augusto Fernández, aki idén összesítésben a 14. helyen áll, megelőzve olyan tapasztaltabb versenyzőket, mint Fabio Di Giannantonio és Takaaki Nakagami, Olaszországban elmondta, hogy ügynöke még a nyári szünet előtt megpróbálja meghosszabbítani szerződését a KTM-mel. Ha ez megtörténne, akkor Pedro Acosta MotoGP-tervei dugába dőlnének, amennyiben vannak.

Mugellóban Pit Beirer beszélt az Acosta-ügyről, és megjegyezte, hogy szeretné, ha a fiatal spanyol versenyző még egy évet a Moto2-ben töltene.

Első körös dráma és ökölrázás után Acosta hatalmas fölénnyel nyert Mugellóban

Bár a KTM nem akart nyilatkozni, a paddockban úgy tudják, hogy a gyártónak június 30-ig van ideje felajánlani Pedro Acostának egy helyet a MotoGP-ben; ha nem, akkor a spanyol versenyző jövőre azt csinál, amit akar, akár azt is jelenti, hogy még egy szezont náluk marad a Moto2-ben, akár egy másik gyártóhoz igazol a királykategóriába.

A spanyol versenyzőt ezekről a pletykákról és a dátumról kérdezték:

„Igaz, hogy van egy határidő, de ahogy egész hónapban mondtam, a KTM az első számú választásom. Az igaz, hogy sok lehetőség felmerült, mind a feljutás, mind a nem feljutás tekintetében. Igaz, hogy a Moto2-ben maradni nem az, ami a legjobban tetszik, de nyitott vagyok minden lehetőségre, és bármi is felel meg a karrieremnek, biztos vagyok benne, hogy a KTM megtalálja a megfelelőt.”

Acosta bárhogy is dönt, azt legkorábban a nyári szünetet követően hozzák nyilvánosságra.