2024. április 27. 10:13
KezdőlapMagyarokZsigovits jól kezdett az Erzbergrodeón, Csizmazia sérülései ellenére is bizonyított

Zsigovits jól kezdett az Erzbergrodeón, Csizmazia sérülései ellenére is bizonyított

Hétvégén tartották az enduro-világ egyik legkegyetlenebb versenyét, a legendás Red Bull Erzbergrodeót. Ennek megfelelően egészen elképesztő, több mint 1700 fő nevező gyűlt össze a Hard Enduro-világbajnokság osztrák futamára.

A HMA versenyzői közül Csizmazia Barnabás érte el a legjobb eredményt: a zúzott sérülései ellenére egészen a 26. helyig lépett előre a fő versenynapon. Zsigovits Norbertnek nem volt könnyű dolga, de a zsúfolt tömegben többször is vezette a második soros mezőnyt, végül a 80. helyen ért célba. Liszka Rolandnak is teljesen új volt a közeg, ennek ellenére ő is szépen helyt állt, az időnként hóval tarkított futamon a 74. lett.

Tápióbicskén tartották a Motocross Bajnokság futamait, ahol két feltörekvő tehetség, Técsi László Márk és Pergel Bence állt rajthoz az akadémia színeiben. Técsinek sikerült is megnyernie az időmőt az elit géposztályban, de az első futamot egy csuklósérülés miatt fel kellett adnia, a másodikban pedig az 5. helyig kapaszkodott fel.

Pergel Bencének ugyanebben a géposztályban egy MX2-es motorral ezúttal két abszolút 2. hely jött össze ezúttal.

A gyorsasági szakágban, a Red Bull Rookies Cupban versenyző Farkas Kevin igazán tanulságos hétvégét tudhat maga mögött. Mugellóban egy eseménydús, esővel is tarkított hétvégén egy 11. és egy 16. hely jött össze számára. Kevint a helyszínen Talmácsi Gábor, a Hungarian Motorsport Academy egyik mentora is meglátogatta, hasznos tanácsokkal látva el a fiatal motorversenyzőt.

Surányi Balázsnak is kijutott egy világbajnoki szereplés a hétvégén, a németországi St. Wendelben tartott Supermoto kategóriában. A 17 éves tehetség folyamatosan a középmezőnyben csatázott a jobb helyekért (ebben nem segített neki, hogy a sérült vállal versenyzett), de végül sikerült az S1GP újonc kategória előkelő 6. helyén végeznie.

Szintén Németországban versenyzett Zanócz Noel, ahol a Motocross Eb hatodik fordulóját tartották. A teuschentali, brutális nyomvonalú pályán az összetett 10. helyét sikerült megszereznie az EMX125-ös kategóriában, de a bajnokságban továbbra is a legjobb privát versenyző Noel.