back to top
2024. május 04. 19:50
KezdőlapMotoGPMaradandó egészségkárosodást okozna egy újabb bukás, így Pol Espargaró nem indulhat Sachsenringen

Maradandó egészségkárosodást okozna egy újabb bukás, így Pol Espargaró nem indulhat Sachsenringen

Pol Espargarót tegnap Barcelonában megvizsgálta a MotoGP orvosi igazgatója, Ángel Charte. A spanyolnak a Német Nagydíjat is ki kell hagynia. Helyette azonban a helyiek hőse pattan nyeregbe.

Az MR-vizsgálat kimutatta, hogy Pol Espargaró három csigolyája még közel sincs olyan állapotban, hogy részt vehessen a Német Nagydíjon, mivel egyelőre nem zárható ki annak a veszélye, hogy egy újabb maradandó károsodást okozhat. Ezért a 32 éves spanyol nagy csalódására tizenkét hét után nem kapott zöld utat, hogy visszatérjen a versenypályára.

„Pol visszatérésének időpontját teljes mértékben az orvosok határozzák majd meg” ─ nyilatkozta már májusban Pit Beirer.

Már csak néhány nap, és újra motoron láthatjuk a születésnapos Pol Espargarót

Míg Pol Espargaró most az asseni visszatérésben reménykedik, addig a GASGAS Factory Racing Tech3 csapata most ismét Jonas Folgert kérte fel, hogy helyettesítse a spanyolt a német hétvégén.

Folger eredetileg csak Texasra, Jerezre és Le Mans-ra volt beugrónak betervezve, most azonban a 29 éves bajor ismét versenyezhet. Sachsenringen akkor nyerte el a szurkolók szívét, amikor 2017-ben nem mindennapi csatát vívott Marc Márquez ellen, és ezek után eddigi egyetlen MotoGP-s dobogós helyezését szerezte a Tech3 Yamahával.