back to top
2024. május 07. 00:20
KezdőlapMotoGPÚjabb versenyzőnek kell kihagynia a következő MotoGP-hétvégét

Újabb versenyzőnek kell kihagynia a következő MotoGP-hétvégét

Álex Rins és Pol Espargaró után Joan Mir sem vehet részt a Német Nagydíjon a MotoGP-ben. A spanyol versenyzőt nem fogják helyettesíteni a gyári Hondánál.

Joan Mir az Olasz Nagydíj második edzésén szenvedett balesetet, aminek következtében kihagyta a hétvége hátralévő részét. A spanyol versenyzőn azóta Andorrában elvégezték az MR-vizsgálatot, amely kimutatta, hogy a jobb keze nincs olyan állapotban, hogy teljes erőbedobással versenyezni tudjon. Ennek következtében a sachsenringi fordulót is kihagyja.

„A múlt hét pénteken, Mugellóban elszenvedett balesetem miatt, illetve az MR vizsgálat után, amely jelentős zúzódást és gyulladást mutatott ki a jobb kezemben, nem tudok részt venni a következő, Német Nagydíjon – közölte követőivel saját Twitter-oldalán. – Mivel ez egy olyan sérülés, amely korlátozza a kezem erejét és mozgathatóságát, itt az ideje kiválasztani a legjobb kezelést a traumatológusommal, dr. Juan Garcíasszal, valamint a gyógyulási ütemtervet a biztonságos visszatérés érdekében. Nem adjuk fel.”

Csapata, a Repsol Honda egyúttal azt is bejelentette, hogy a 2020-as szezon MotoGP-világbajnokának nem lesz helyettese a hétvégén. Korábban Stefan Bradl és Iker Lecuona is szerepet kapott, amikor az istálló másik versenyzője, Marc Márquez hiányzott, de a japán alakulat ezúttal egyikük szolgálataira sem számít.

Több futamot is ki kell hagyni Álex Rinsnek, azonnal műteni kellett

Mindez azt jelenti, hogy a Honda mindössze két motorral fog indulni a hétvégén, hiszen Álex Rins szombaton szenvedett síp- és szárkapocscsonttörést, így neki több hétvégét is ki kell hagynia. Mivel őt sem fogják pótolni, ezért a gyári alakulatot egyedül Márquez, míg az LCR-t kizárólag Nakagami Takaaki fogja képviselni a versenypályán. Miren és Rinsen kívül Pol Espargaró fog még hiányozni az állandó mezőnyből, mivel még mindig nem kapott zöld utat a visszatérésre a szezonnyitó hétvégén elszenvedett balesete és súlyos sérülése után.

Maradandó egészségkárosodást okozna egy újabb bukás, így Pol Espargaró nem indulhat Sachsenringen

Mir számára eddig rémálomszerűen alakul a szezon. Ami az eredményeket illeti, eddig csak Portimãóban tudott pontot szerezni, akkor a tizenegyedik helyen ért célba a főfutamon. Azóta egyetlen egységet sem gyűjtött, ráadásul rengeteget bukik. Hat hétvégén már tizenkét alkalommal esett el, és a termasi versenyt szintén ki kellett hagynia sérülés miatt.