2024. április 28. 08:35
KezdőlapMotoGPBastianininek egyvalamin változtatnia kellett, hogy mérsékelje a futam közben fellépő fájdalmat

Bastianininek egyvalamin változtatnia kellett, hogy mérsékelje a futam közben fellépő fájdalmat

Enea Bastianini a mugellói visszatérésén két kilencedik helyezést szerzett, amivel ugyan elégedett, de tudja, hogy van még hova fejlődnie.

Egy szerencsétlen szezonkezdet után Portimãóban, ahol eltörte a jobb lapockáját, majd egy sikertelen jerezi visszatérési kísérlet követően Enea Bastianini végül rajthoz állt Mugellóban.

„Amikor fékezek, a vállam nem okoz nagy gondot. Ez a pálya összességében nagyon megterhelő a szervezet számára. Különösen az utolsó szektorban a gyors sikánban nagyon nehéz volt számomra a gyors irányváltások végrehajtása. A Ducati nem vár el tőlem különösebb teljesítményt, mivel tudják, hogy még nem vagyok száz százalékos állapotban. Emellett egyelőre nem tudom alkalmazni a saját vezetési stílusomat a fájdalom miatt, úgyhogy valami újat kellett kitalálnom, ami sokkal megterhelőbb, mint amit megszoktam” ─ jegyezte meg Bastianini.

Marc és Álex Márquez is kiesett, Bagnaia sima győzelemmel növelte előnyét a vb-n

Miután a szombati sprintfutamon elért kilencedik helyével begyűjtötte első világbajnoki pontját a Ducati gyári színeiben, az olasz vasárnap végül 17 másodperccel lemaradva csapattársa és a győztes Pecco Bagnaia mögött végzett, szintén egy kilencedik helyet tudva magáénak.

„A versenyen alig éreztem fájdalmat, csak az utolsó körökben. Három hónapja nem edzettem keményen, és nem is versenyeztem, így ez a probléma. Szóval a nyári szünetben tovább dolgozom majd azon, hogy javítsak az erőnlétemen, és újra teljesen fitt legyek. Amint ez megtörtént, fel kell zárkóznom a többi versenyzőhöz.”