back to top
2024. május 01. 10:46
KezdőlapMoto2A SAG csapat burkoltan nyilatkozott a súlyosan megsérült Carlos Tatay állapotáról

A SAG csapat burkoltan nyilatkozott a súlyosan megsérült Carlos Tatay állapotáról

Carlos Tatay már Spanyolországban van, hogy megkezdje az előtte álló „hosszú és néha nehéz” utat, hogy felépüljön a múlt vasárnap, a FIM JuniorGP Európa-bajnokság első Moto2-es futamán elszenvedett súlyos sérüléseiből, amelyekről a csapat és a család döntése alapján még mindig nem tudunk túl sokat.

A Pertamina Mandalika SAG Team versenyzője a harmadik helyen haladt, amikor váratlanul elvesztette uralmát Kalexe felett, miközben a portugál pálya első kanyarjában megpróbálta lefékezni a motort. A valenciai versenyző a földre került, azzal a szerencsétlenséggel, hogy körülbelül száz métert csúszott az aszfaltcsíkon, és végül a kifutó végén található fémlemezfalnak csapódott.

Carlos Tatay hatalmas balesetet szenvedett Portugáliában, még a maradandó idegkárosodás sem zárható ki

Még aznap délután a spanyol versenyzőt sürgősségi műtétnek kellett alávetni a farói kórházban. Hétfőn reggel a SAG Team arról tájékoztatta a médiát, hogy Carlos Tatayt az esés során elszenvedett sérülései súlyossága miatt Spanyolországba kell szállítani.

Július 6-án, csütörtökön a SAG Team ismét a közösségi médiában jelentkezett, hogy újabb hírt adjon a versenyző egészségügyi állapotáról; ezúttal a spanyol csapat óvatosságra intett, és azt állította, hogy nem követhetik el azt a butaságot, hogy hamis reményeket vagy katasztrofális előrejelzéseket népszerűsítenek, amíg nem áll rendelkezésre a végleges diagnózis és kezelés.

Pénteken a spanyol csapat újabb hivatalos közleményt adott ki, amelyet az alábbiakban közlünk: „Jelenleg versenyzőnk prognózisa továbbra is fenntartásokkal bír. Az előttünk álló út hosszú és néha nehéz lesz, de mind a fizikai, mind a mentális ereje arra ösztönöz minket, hogy bízzunk abban, hogy a folyamat meghozza gyümölcsét. Veled vagyunk Carlos, nagyszerű vagy!”