back to top
2024. május 03. 16:35
KezdőlapMotoGPNem csak az autóké a világ – így ünnepelt a MotoGP Goodwoodban...

Nem csak az autóké a világ – így ünnepelt a MotoGP Goodwoodban (videók)

Az előző hétvégén rendezték a Goodwoodi Sebességfesztivált, ahol a motorversenyzés korábbi és jelenlegi nagyságai is ott voltak. Ennek megfelelően a közönség jó néhány motort láthatott.

A hétvégén zajlott a motorsport egyik legnépszerűbb eseménye, a Goodwoodi Sebességfesztivál. A rendezvényről a legtöbbeknek alighanem az autók jutnak eszükbe, és ez nem véletlen, hiszen számos négykerekű gép felvonult a négy nap során. Ugyanakkor nem lehet elhallgatni, hogy a kétkerekűek is képviseltették magukat mind a versenyzők, mind a motorok terén.

A csütörtöki nap legemlékezetesebb pontja alighanem Pol Espargaró szereplése volt, aki először ült motoron nézők előtt azóta, hogy a Portugál Nagydíj második edzésén súlyosan megsérült. Rajta kívül a jelenlegi mezőnyből három tesztpilóta, Michele Pirro, Mika Kallio és Lorenzo Savadori húzhatta meg a gázkart. A régiek közül Randy Mamola és Kenny Roberts Jr. Pattantak motorra, és majdnem egyszerre értek át a célvonalon a két Suzukival. Rajtuk kívül az amerikai exversenyző fia, a 2014-es Moto2-es Brit Nagydíjon részt vevő Dakota is vezetett egy LCR Hondát.

A következő napon eleredt az eső, de a főszereplőket ez sem akadályozta meg abban, hogy szórakoztassák a közönséget. A fent felsoroltak közül mindenki újra motorra ült, rajtuk kívül pedig színre lépett néhány korábbi világbajnok. Az 500 köbcentis géposztály 1993-as győztese, Kevin Schwantz a bajnoki Suzukijával jelent meg, de a királykategória 1987-es győztese, Wayne Gardner, valamint honfitársa, Casey Stoner is ott volt. Utóbbi a 2008-as, 1-es rajtszámú Ducatijával szerepelt.

Szombaton és vasárnap pedig már a jelenlegi mezőny több állandó tagja is szerephez jutott. A Ducatitól Francesco Bagnaia és Enea Bastianini, a KTM-től Brad Binder és Augusto Fernández, az Apriliától Miguel Oliveira és Raúl Fernández szórakoztatta a közönséget. A korábbi legendák közül pedig Giacomo Agostini, Mick Doohan, Freddie Spencer és Àlex Crivillé is motorra ült.