2024. április 27. 11:01
KezdőlapNégykerékRossi tovább írja a történelmet, életében először nyert autóversenyen

Rossi tovább írja a történelmet, életében először nyert autóversenyen

Valentino Rossi nyerte a GT World Challenge Europe Sprint Cup misanói fordulójának második futamát csapattársával együtt. Az olasz versenyző ezzel először győzött négy keréken.

Az előző hétvégén rendezték a GT World Challenge Europe Sprint Cup második fordulóját Misanóban. A viadalon részt vett Valentino Rossi is, aki azóta, hogy 2021-ben visszavonult a MotoGP-től, az autóversenyzéssel próbálkozik. Az olasz pilóta a WRT csapatának színeiben, egy BMW M4 GT3-assal vágott neki a hétvégének, csapattársa pedig ezúttal is Maxime Martin volt.

A GT World Challenge Europe Sprint Cup misanói fordulójának második futama

Az első futamot összességében a huszonötödik, míg a profi kategórián belül a tizenkettedik helyről kezdhette meg az olasz versenyző, majd váltótársa a nyolcadik pozícióban ért célba az egyórás megmérettetésen. Mindez azt jelentette, hogy saját kategóriájukban a hetedik helyen zártak, 28,043 másodperccel lemaradva a futamot megnyerő Raffaele Marciello és Timur Boguszlavszkij mögött.

A második versenyen Martin kezdett, ezúttal a harmadik helyről. 17 perc után történt egy nagy baleset, amikor Alberto di Folco a hátsó egyenesben összetörte az autóját, így a különbségek eltűntek. A belga versenyző tartotta a kezdeti pozícióját, ahogyan a váltásnál is, ám a csere után átvették a vezetést, nem kis részben annak köszönhetően, hogy az addig nagy fölénnyel vezető csapattársaiknak, Dries Vanthoornak és Charles Weertsnek gondjaik voltak a kiállásnál.

Miután Rossi átvette a volánt, képes volt növelni az előnyt, és végül 4,243 másodperces előnnyel nyert. A 44 esztendős pilótán látszott, hogy sokat jelent neki a győzelem, még az örömkönnyek is megjelentek az arcán. MotoGP-versenyzőként háromszor nyert ezen a helyszínen, de ami igazán hozzátesz a siker értékéhez, hogy a pálya mindössze 12 kilométerre található szülővárosától, Tavulliától.

Rossiék ezzel feljöttek a bajnokság második helyére, miután a WRT belga párosához hasonlóan 30,5 pontot gyűjtöttek, de ők immáron rendelkeznek diadallal. Lemaradásul 16,5 egység az AKKodis ASP Team svájci-orosz párosa (utóbbi semleges színekben versenyez) mögött. A következő fordulót szeptember első hétvégéjén, Hockenheimben rendezik.