back to top
2024. május 19. 04:45
KezdőlapSuperbikeRea megtörné a jeget Mostban, hogy jó érzésekkel menjen el a nyári...

Rea megtörné a jeget Mostban, hogy jó érzésekkel menjen el a nyári szünetre

A doningtoni és imolai Superbike-találkozók jól sikerültek Jonathan Rea számára, de a Kawasaki versenyzője a múltból tudja: a dobogós helyezések nem magától értetődőek Mostban.

Most a 2023-as Superbike-világbajnokság nyolcadik versenyhétvégéje, amely után hathetes nyári szünetre vonul a mezőny. Annak érdekében, hogy jó érzéssel kezdje a szünetet, Jonathan Rea szeretné folytatni az utóbbi idők tendenciáját, és a top3-as helyezésekért harcolni Csehországban. Az összesített tabellán a Kawasaki sztárja mindössze hét ponttal van lemaradva a harmadik helyen álló Yamaha gyári versenyzője, Andrea Locatelli mögött.

Rea értetlenül áll a Kawasaki döntése előtt

„Az elmúlt néhány verseny pozitívan alakult számunkra. A szezon felénél a dobogós helyekért harcoltunk, és mindig a top5-ben voltunk, így ennek a tendenciának a folytatása kulcsfontosságú lesz ahhoz, hogy a dobogós helyekért harcoljunk Mostban” ─ mondta Rea.

„Ez egy szép verseny lesz, ahol megpróbálhatunk jó eredményeket elérni a nyári szünet előtt. Mindig jobb, ha pozitív érzéssel megyünk a szünetre.”

A csehországi pálya csak 2021 óta szerepel a naptárban. A 118-szoros győztes az eddigi hat futamból négyszer állt dobogón Mostban, viszont győznie még nem sikerült.

„Ez egy viszonylag új helyszín, még csak kétszer voltunk ott. Néhány más pályához képest kevés adatunk van róla. Fontos, hogy jól állítsuk be ott a motort. Péntek reggel erre fogunk fókuszálni, a főfutamokra készülve.”

Az imolai hőség után a mostani időjárás-előrejelzés Mostra vegyes, bármelyik nap lehet egy-egy zápor. Ez inkább előny, mint hátrány Rea számára.