back to top
2024. május 06. 11:06
KezdőlapSuperbikeRea értetlenül áll a Kawasaki döntése előtt

Rea értetlenül áll a Kawasaki döntése előtt

Bár a Kawasaki nélkülözte az Imola óta engedélyezett magasabb fordulatszámot, Jonathan Rea mindkét főfutamon a harmadik helyet szerezte meg. Mi lett volna, ha élnek az engedménnyel?

Assen után a ZX-10RR motorjának 250/min, Donington után pedig akár 500/min magasabb fordulatszámot engedélyeztek. Mindenki azt feltételezte, hogy a Kawasaki ezt ki fogja használni. A hétvégén Imolában Jonathan Rea és Alex Lowes csapata bejelentette, hogy nem élnek ezzel az opcióval.

„Az 500-as fordulatszám segítene nekünk, mert akkor rövidebb áttételt tudnánk használni, ami jobb kigyorsítást tesz lehetővé” ─ magyarázta Rea.

Bautista rögtön kiesett, Razgatlıoğlu hatalmas csata után győzött a második imolai futamon

A Kawasaki megközelítése mindenkit megdöbbentett, mivel azt, hogy egy gyártó szándékosan lemondana a versenyképességről, nem gondolták volna.

„Nem igazán látom át, mire készül a csapat és a Kawasaki. Azért vagyunk itt, hogy megpróbáljunk dobogós helyezéseket és győzelmeket szerezni, de ezzel nem szerezhetünk koncessziós pontokat. Versenyképesek akarunk lenni, szóval egyáltalán nem értem, miért döntöttek így.”

Rea hétvégén két harmadik és egy negyedik helyet szerzett, Lowes pedig egy kilencedik, egy hetedik helyezéssel lett gazdagabb. A brit versenyző a második főfutamon nem szerzett pontot.