back to top
2024. május 06. 02:53
KezdőlapSuperbikeBautista rögtön kiesett, Razgatlıoğlu hatalmas csata után győzött a második imolai futamon

Bautista rögtön kiesett, Razgatlıoğlu hatalmas csata után győzött a második imolai futamon

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság imolai fordulójának második futamát Axel Bassani és Jonathan Rea előtt. Álvaro Bautista szinte azonnal kiesett.

A második futammal zárult a Superbike-világbajnokság imolai hétvégéje. Még a Superpole verseny előtt a szervezők bejelentették, hogy 4 körrel lerövidítik a viadalt, így 19 helyett 15 körös volt a viadal. Ennek oka a magas hőmérsékleti viszonyok voltak. Az élről a délelőtt diadalmaskodó Toprak Razgatlıoğlu indult, mellőle a listavezető Álvaro Bautista és Andrea Locatelli rajtolt.

Razgatlıoğlut felhúzták, de így is legyőzte a bemelegítésen bukó Bautistát Imolában

A rajtnál Bautista átvette a vezetést, míg Locatelli szintén lerajtolta csapattársát. A Tamburello-sikánban azonban bekövetkezett a dráma, ugyanis a gyári Ducati versenyzője bukott, így az idény során másodszor nullázott. Az esés miatt Locatelli is tempót vesztett, így a török motoros hamar visszavette a vezetést. A két Yamaha-pilóta mögött Jonathan Rea, Axel Bassani és Alex Lowes volt a sorrend.

A 3. körben Rea megtámadta Locatellit, az előzés azonban nem sikerült, ellenben Bassani mindkettőjüket maga mögé utasította. Nem sokkal később aztán a brit versenyző is elment a Yamaha mellett, így visszaszerezte a harmadik helyet. Bassani ezt követően üldözőbe vette Razgatlıoğlut, akinek nem sikerült túlzottan ellépnie.

Az 5. körben Tito Rabat bukott, miközben Razgatlıoğlu próbált ellépni Bassanitól, de a Motocorsa Racing pilótája tudta tartani a 4 tized körüli különbséget, és Rea is közel volt hozzájuk. Az olasz versenyző többször is nézelődött, de néhány körön át nem tudott támadni. A 8. körben viszont egy szép manőverrel maga mögé utasította a bajnokság második helyezettjét.

Razgatlıoğlu nem szakadt le ellenfelétől, de támadni nem tudott, miközben Rea kicsit leszakadt. A 11. körben viszont Bassani figyelmeztetést kapott, mivel többször is átlépte a pályahatárokat. Egy körrel később azonban Razgatlıoğlu bebújt Bassani mellé, aki aztán azonnal visszaelőzte, de a török versenyző nem hagyta annyiban, és megint az élre állt. Nem sokkal korábban Lowes esett el, és adta fel a futamot.

Innentől kezdve nem volt kérdés, és Razgatlıoğlu maximálisan kihasználta Bautista nullázását, így 25 ponttal csökkentette hátrányát az összetettben, ami persze még mindig 70 pont. A dobogóra Bassani és Rea állhattak fel, mögöttük pedig Locatelli és Michael Ruben Rinaldi lett az első öt sorrendje. Bradley Ray a hatodik lett, amely a Superbike-ban töltött karrierje eddigi legjobb helyezése.

A Superbike-vb második imolai futamának végeredménye