back to top
2024. május 06. 06:30
KezdőlapMotoGPMenedzsere „bizonyos garanciákkal” engedné Marc Márquez mellé a Moto2 listavezetőjét

Menedzsere „bizonyos garanciákkal” engedné Marc Márquez mellé a Moto2 listavezetőjét

Carlo Pernat úgy véli, Tony Arbolino számára könnyebb lenne, ha a Ducati nem hajtana végre komoly változtatásokat pilótafronton. A Moto2 listavezetőjének menedzsere azt sem zárta ki, hogy ügyfele a Hondánál mutatkozik be a MotoGP-ben.

Bár a MotoGP most tart a nyári szünet felénél, mindez nem jelenti azt, hogy a háttérben ne zajlanának a tárgyalások a jövő évi pilótafelállással kapcsolatban, Ami a kisebb kategóriákat illeti, a két leginkább keresett motoros a Moto2-es világbajnokság első két helyezettje, Tony Arbolino és Pedro Acosta. Előbbi esetében már biztos, hogy valamelyik KTM-en fog versenyezni jövőre, utóbbi jövője körül viszont sokkal több a kérdőjel.

Az utóbbi időben leginkább arról szóltak a pletykák, hogy az olasz motoros a Gresini színeiben, Fabio Di Giannantonio utódjaként debütálhat a királykategóriában. Az egyenlet ugyanakkor többváltozós, menedzsere, Carlo Pernat pedig saját elmondása szerint „ötven százalékban optimista”. A jelenleg a Yamahánál versenyző, ám onnan év végén jó eséllyel távozó Franco Morbidelli ugyanis szintén a Ducatinál köthet ki.

„A Morbidelli-problémának több megoldása is van, de az attól függ, hogy a Ducati hogyan dönt – nyilatkozta a GPone műsorában. – Ha úgy határoznak, hogy [Marco] Bezzecchi a Pramachoz megy, akkor Bezzecchi helye Morbidellié lesz, de ezt nem hiszem. Ha nem váltanak, akkor a Gresininél vagy az LCR Hondánál van hely, mivel [Álex] Rins távozik. Úgy tudom, hogy Lucio Cecchinello [az LCR csapatfőnöke – a szerk.] már beszélt Morbidellivel, és szüksége van egy tapasztalt versenyzőre. Remélem, a Ducati nem változtat a dolgokon. Ha így lesz, akkor jó esély van arra, hogy Arbolino a Gresinihez kerül. Ha a Ducati változtat, minden nehezebb lesz.”

Rins lenne az első számú jelölt Morbidelli helyére a Yamahánál?

Pernat korábban saját maga jelentette ki, hogy Rins már egy év után elhagyja a Hondát. A japán gyártónál azonban, különböző okokból, de egyik pilóta jövője sem vehető biztosra. Az olasz sztármenedzser olyan forgatókönyvet is elképzelhetőnek tart, hogy Arbolino a gyári alakulatnál, Marc Márquez csapattársaként debütálhat a MotoGP-ben, de ez esetben lennének feltételei.

„Azt hallottam, hogy a Honda változtatásokat hajt végre házon belül, hogy fiatal versenyzőket igazoljanak, hiszen egy sincs nekik – jelentette ki a 74 éves szakember. – Szerintem akár mindent újjáépíthetnek. Ez nagyszerű elképzelés, és bizonyos garanciák mellett Márquez mellé is betenném Arbolinót.”

Persze egyáltalán nem biztos, hogy a nyolcszoros világbajnok jövőre is a Honda színeiben fog versenyezni, még annak ellenére sem, hogy szerződése 2024-ig szól. A japán márka ugyanis látványosan küszködik, miközben versenyzője egyértelműen győzni akar. Alberto Puig, a Repsol Honda csapatfőnöke nemrég odáig ment, hogy kijelentette, ha Márquez menni akar, akkor nem fognak az útjába állni.