back to top
2024. május 06. 02:21
KezdőlapSuperbikeRazgatlıoğlut felhúzták, de így is legyőzte a bemelegítésen bukó Bautistát Imolában

Razgatlıoğlut felhúzták, de így is legyőzte a bemelegítésen bukó Bautistát Imolában

Toprak Razgatlıoğlu nyerte a Superbike-világbajnokság imolai fordulójának Superpole versenyét, miután az utolsó előtti körben megelőzte Álvaro Bautistát. A harmadik helyen Andrea Locatelli végzett a másik Yamahával.

A szombati első futam után vasárnap a Superpole versennyel indult a Superbike-világbajnokság imolai programja. Az élről induló Toprak Razgatlıoğlu újabb lehetőséget kapott arra, hogy megverje a negyedikként rajtoló listavezetőt, Álvaro Bautistát. A spanyol versenyző a bemelegítésnél elesett, de el tudott indulni a futamon.

Ahogyan szombaton, úgy most is Andrea Locatelli jött el a legjobban, és Bautista is javított egy pozíciót, de Razgatlıoğlut nem tudta megelőzni. A címvédő csapattársa, Michael Ruben Rinaldi a nyolcadikról a negyedik helyre jött fel, de Jonathan Rea hamar meg tudta őt előzni. A rajt legnagyobb vesztese Bradley Ray volt, aki lesodródott a pályáról, ezért rengeteg pozíciót bukott.

 

A 3. kör elején Axel Bassani is megelőzte Rinaldit, így feljött az ötödik pozícióba. Egy körrel később Razgatlıoğlu elkezdte támadni csapattársát, ám Locatelli sikeresen védekezett. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy az 5. kör végén Bautista megelőzte a török pilótát, majd a célegyenes végén a másik Yamahát is maga mögé utasította.

Nem sokkal később Razgatlıoğlu ismét próbálkozott, de Locatelli akkor még tartotta magát, amin az egyszeres világbajnok fel is húzta magát. Ezt követően viszont nem volt ellenszer, így a Gresini-sikánban feljött a második helyre, és üldözőbe vette Bautistát. A 10 körös futam 9. körében aztán egy váratlan ponton össze is jött az előzés, így a török versenyző átvette a vezetést.

Bautista aztán az utolsó sikán előtt elfékezte magát, de sikerült megfognia a megingó motort. Az utolsó körben a Ducati pilótája mindent megtett a győzelem érdekében, de nem sikerült neki az előzés. Ezzel Razgatlıoğlu harmadik futamgyőzelmét aratta az évben, és 95 pontra csökkentette a hátrányát az összetettben. A harmadik helyet Locatelli szerezte meg.

A Superbike-vb imolai Superpole versenyének végeredménye