back to top
2024. július 27. 02:53
KezdőlapMotoGPBezzecchi elárulta, mit gondol arról, hogy a „főnök testvére” a csapattársa

Bezzecchi elárulta, mit gondol arról, hogy a „főnök testvére” a csapattársa

Marco Bezzecchi elmondta, mi a véleménye arról a szituációról, hogy Luca Marini nemcsak a csapattársa, hanem a VR46 alapítójának és tulajdonosának, Valentino Rossinak a féltestvére. A 24 éves versenyző lényegében a családjának tekinti az istálló tagjait.

Marco Bezzecchi remekül kezdte második szezonját a MotoGP-ben. Argentínában megszerezte pályafutása első győzelmét a királykategóriában, Le Mans-ban pedig szintén elsőként látta meg a kockás zászlót. Az olasz pilóta egy ideig vezette a világbajnokságot, és bár jelenleg csak a harmadik Francesco Bagnaia és Jorge Martín mögött, még mindig nincs akkora lemaradása, hogy egy hétvége alatt ne vehetné vissza az első helyet, legalábbis elméletben.

Bezzecchi egyelőre elhomályosítja csapattársát, Luca Marinit, aki egyébként szintén nem nyújt rossz teljesítményt. Mindez pedig külső szemmel akár furcsa helyzetet is eredményezhet, hiszen utóbbi személyében a VR46 alapítójának és tulajdonosának, Valentino Rossinak a féltestvéréről van szó. Bezzecchi azonban semmi különlegeset nem lát ebben. „Ő csak egy másik versenyző – nyilatkozta a SoloMotónak. – Egy másik srác, mint én, aki a leggyorsabb akar lenni. Még akkor is, ha Luca Marininek hívják, és igen, ő a főnök testvére.”

Bezzecchi az idei év végéig rendelkezik szerződéssel a csapattal, és bár felmerült, hogy eligazol, jelenleg nagyon úgy tűnik, hogy a 2024-es évet is a VR46 színeiben fogja megkezdeni. Az istállónak ugyanis sikerült megegyeznie a Ducatival, hogy jövőre ő is megkapja a gyártó legújabb motorját. Ami viszont az ott uralkodó légkört illeti, aligha merültek fel benne kétségek.

Kulcsfontosságú megállapodáshoz került közel Rossi csapata és a Ducati

„Olyan, mintha az otthonom lenne, mert régóta ismerjük egymást – utalt az olasz alakulatra. – Mindig hittek bennem, és mindig nyújtották a kezüket, bármire is volt szükségem. Amellett, hogy nagyon szorosan dolgozunk együtt, mindannyian nagyon jó barátok vagyunk. Ez nemcsak a versenyzők közötti [viszonyra igaz], hanem Uccio Salucci [csapatigazgatóra] is, aki a főnököm az istállónál, Carlo [Alberto Tebaldi vezérigazgatóra], a teljes személyzetre és az egész szervezési részlegre. Ők valójában olyanok, mintha a saját családom meghosszabbítása lennének.”

Bezzecchi rajtuk kívül még egyvalakit emelt ki, az istálló csapatfőnökét, Pablo Nietót. A spanyol exversenyző már a Moto2-ben is együtt dolgozott a 24 esztendős motorossal, és az évek során rendkívül közel kerültek egymáshoz. A kétszeres MotoGP-futamgyőztes kiemelte, hogy Nieto esetében nagy előnyt jelent a versenyzői tapasztalat.

„Sok éve vagyunk együtt – fogalmazott. – Számomra Pablo nem csak csapatfőnök. Ő pilóta volt, ami lehetővé teszi számára, hogy gyorsan megértse az érzéseket, amelyeket megosztunk vele, amikor leszállunk a motorról. Mind akkor, amikor jól mennek a dolgok, mind pedig akkor, amikor valami nem működik abban a pillanatban, amikor dolgozunk, nagyon gyorsan megérti, hogyan érezzük magunkat, mire van szükségünk. Számomra Pablo egy nagyszerű barát, egy remek és alapvető fontosságú személy nekem és az egész csapatnak. Ez pedig mindenkinek nagy szerencse, ami még inkább igaz, ha Vale jön és a rendelkezésünkre áll.”