back to top
2024. július 27. 02:44
KezdőlapMotoGPKulcsfontosságú megállapodáshoz került közel Rossi csapata és a Ducati

Kulcsfontosságú megállapodáshoz került közel Rossi csapata és a Ducati

Sajtóértesülések szerint a Ducati kész belemenni abba, hogy a VR46, illetve Marco Bezzecchi részére a legújabb motort biztosítsa jövőre. Ezzel pedig jó esély van rá, hogy az olasz pilóta 2024-ben is a mostani csapatánál versenyezzen.

Úgy tűnik, hogy hamarosan tisztázódnak a Marco Bezzecchi jövője körüli kérdések. A VR46 versenyzőjénél felmerült, hogy a Ducatin belül csapatot váltson, sőt, még az is, hogy másik gyártóhoz igazoljon, de a jelek szerint ez nem fog megtörténni. Az érintettek ugyanis közel állnak egy mindenki számára kielégítő megoldáshoz.

Az olasz pilóta, csapattársához, Luca Marinihez hasonlóan a bolognai gyártó 2022-es motorját használja, vagyis nem a legújabb technikát kapja meg. Alessio „Uccio” Salucci, a VR46 csapatigazgatója nemrég arról beszélt, hogy szeretnék elérni a Ducatinál, hogy jövőre változzon a helyzet, legalább a bajnokságban kifejezetten jól szereplő Bezzecchi esetében.

Gyári ülést érdemelne, de még egy évig marasztalná versenyzőjét Rossi jobbkeze

Nos, úgy néz ki, hogy hamarosan sikerül megegyezniük a feleknek, legalábbis a La Gazzetta dello Sport információi szerint. Az olasz sportnapilapnál úgy tudják, hogy a megállapodás „kilátásban van”, és Bezzecchi így mind a fizetésével, mind a technikai feltételekkel elégedett. A felek egy hosszú tárgyalássorozat után jutottak el erre a pontra, a megbeszélések pedig Gigi Dall’Igna, a Ducati versenyrészlegének vezérigazgatója, valamint Uccio Salucci, a VR46 csapatigazgatója között zajlottak.

Bezzecchit korábban több másik istállóval kapcsolatban is szóba hozták. Felvetődött, hogy esetleg felviszik a gyári Ducatihoz, de ez a pletyka hamar elcsendesedett. Emellett szóba került az olasz gyártó aktuális motorjait használó Pramac is, de Salucci hangsúlyozta, hogy ők csak a gyári alakulathoz engednék el szívesen a versenyzőjüket. Továbbá a Yamaha is bekerült a hírekbe, de az már akkor sem tűnt valószínűnek, figyelembe véve a jelenlegi erőviszonyokat.

A másodéves pilóta egyébként kiválóan szerepel a bajnokságban a tavalyi technikával. Argentínában megszerezte pályafutása első futamgyőzelmét a MotoGP-ben, majd Le Mans-ban is sikerült nyernie. Egy ideig vezette is a pontversenyt, jelenleg a harmadik helyet foglalja el, 36 egységgel lemaradva Francesco Bagnaiától, és 1-gyel Jorge Martíntól.

Szinte biztos, hogy Rins váltja Morbidellit, aki nem fogadta el a Yamaha ajánlatát

Amennyiben Bezzecchi valóban marad, az Franco Morbidelli számára alighanem kifejezetten rossz hír. A 28 éves motorosnak ugyanis nagyon kifelé áll a szekere rúdja a Yamahánál, ám ő mindenképpen szeretne a MotoGP-ben maradni. Tekintve, hogy ő is Valentino Rossi akadémiáján nevelkedett, a VR46 logikus lépésnek tűnt volna, ám így ott sem maradt hely számára, vagyis a lehetőségek száma csökkent.