back to top
2024. május 03. 16:42
KezdőlapSuperbikeÓriási dráma, Razgatlıoğlu szenzációs védekezés után bukott, Bautistáé a győzelem Mostban

Óriási dráma, Razgatlıoğlu szenzációs védekezés után bukott, Bautistáé a győzelem Mostban

Álvaro Bautista nyerte a Superbike-világbajnokság mosti hétvégéjének második futamát Danilo Petrucci és Jonathan Rea előtt. Toprak Razgatlıoğlu körökön keresztül sikeresen védekezett a címvédő ellen, de aztán bukott, így nem szerzett pontot.

Toprak Razgatlıoğlu kezdhette meg a pole pozícióból a Superbike-világbajnokság csehországi fordulójának második futamán, miután megnyerte a Superpole versenyt. Mellőle a szombaton diadalmaskodó Jonathan Rea, valamint Álvaro Bautista indulhatott, utóbbi délelőtt nagyot mentett, hiszen a tizennegyedik helyről a harmadikra jött fel.

Razgatlıoğlu a rossz rajt ellenére is nyert, Bautista nagyot mentett a mosti Superpole versenyen

A rajt után közvetlenül úgy tűnt, mintha Razgatlıoğlu jól kapta volna el a rajtot, de aztán nemcsak a mellőle rajtolók, hanem Axel Bassani is elment mellette. A futam elején Garrett Gerloff elesett, ahogyan nem sokkal később Eric Granado is. Az első négyesből Bassani hibázott először, aki miután végigszánkázott a kavicságyon, a tizedik helyre esett vissza.

Razgatlıoğlut egy pillanatra Michael Ruben Rinaldi is megelőzte, de aztán visszavette a pozícióját, és üldözni kezdte Rea-t. A 4. körben össze is jött neki az előzés, miután a sikánban egy szép manőverrel elment a hatszoros világbajnok mellett. Bautistának ekkor 8 tizedes előnye volt riválisával szemben. Ugyanebben a körben Lorenzo Baldassarri is bukott, így feladta a futamot.

Razgatlıoğlu aztán elkezdett közeledni a címvédőre, aki alatt meglehetősen idegesen mozgott a Ducati. A 7. körben pedig meg is előzte ellenfelét, így átvette a vezetést. A következő kör elején Bautista visszatámadott a célegyenes végén, de a külső íven esélye sem volt, így maradt a második pozícióban.

Egy körrel később ugyanez volt a forgatókönyv, így a spanyol motoros ezúttal sem tudott előzni, és a 10. kör elején sem változott a helyzet. Ennek a körnek a végén viszont Bautista sokkal közelebb volt, ám hiába ment el Razgatlıoğlu mellett, a 26 éves versenyző annyira rövidet fékezett, hogy a belső íven ő fordult el előrébb.7

Féltáv után Bautista ismét elment üldözője mellett, de a célegyenesre már ismét Razgatlıoğlu fordult elsőként. A 15. kör elején változott a képlet, ugyanis Bautista bement belülre, ennek ellenére riválisa annyira későn fékezett, hogy sikerült kivédekeznie a támadást. Ezt követően a címvédő elkövetett egy apróbb hibát, így Razgatlıoğlu némi lélegzetvételhez jutott.

6 körrel a vége előtt aztán jött a dráma, ugyanis Razgatlıoğlu elesett. Innentől kezdve Bautista simán megnyerte a futamot, így 74 pontra növelte az előnyét az összetettben. A második helyért viszont óriási volt a csata. Danilo Petrucci megelőzte Rea-t, aki azonban nem hagyta magát, végül aztán 73 ezreddel az olasz versenyző javára billent a mérleg nyelve. A sokáig Rea mögött haladó Rinaldit Bassani is megelőzte.