back to top
2024. május 02. 05:54
KezdőlapHírekStoner elárulta, hogyan változott az egészségi állapota az elmúlt időszakban

Stoner elárulta, hogyan változott az egészségi állapota az elmúlt időszakban

Casey Stoner elárulta, az elmúlt időszakban összességében javult az egészségi állapota, de még mindig vannak rosszabb napjai ezen a téren. Az ausztrál versenyzőnek hiányzott a motorozás.

Casey Stoner nagyon korán, mindössze 27 évesen vonult vissza a MotoGP-ből, mondván, nem élvezi már a versenyzést. Az ausztrál pilóta az utolsó éveiben köztudottan sokat szenvedett, és már nem élvezte a motorozást, pontosabban a versenyzéssel járó terheket. Éppen ezért 2012-ben bejelentette visszavonulását, azelőtt, hogy akkori gyártója, a Honda nagy korszaka elindult volna.

Minden idők legnagyobbja lehetett volna, de ő meg akart halni

2019-ben kiderült, hogy Stoner krónikus fáradtsággal küszködik, ami sokszor megnehezíti a mindennapjait. A kétszeres világbajnok akkor elmondta, előfordul, hogy napokig csak a kanapén fekszik. A 37 éves exversenyző most kijelentette, valamelyest javult az állapota, bár az aligha segített, hogy többször is elkapta a koronavírus-fertőzést.

„Volt egy időszak, amikor úgy tűnt, hogy javultak a dolgok, aztán Ausztráliába visszatérve ismét gondjaim akadtak – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportnak. – Phillip Island és 2021 karácsonya között háromszor kaptam el a koronavírust. A testem gyenge, vannak olyan pillanatok, amikor jól érzem magam, és vannak olyanok, amikor csak a kanapén fekszem. Azonban már nem voltam olyan rosszul, mint az elején.”

Stoner két héttel ezelőtt részt vett a Goodwoodi Sebességfesztiválon, ahol többek között a 2007-es Ducatiját is vezette, amellyel megszerezte saját maga első vb-címét, és megtörte a japán gyártók 1975 óta tartó egyeduralmát. Az ausztrál expilóta elmondta, nemrég barátjával, a 2009 és 2020 között a Superbike-világbajnokság mezőnyében versenyző, jelenleg a Honda ottani gyári istállójának csapatfőnökeként tevékenykedő Leon Camierrel is motorozott.

„Az elmúlt hetekben még motorozhattam is Andorrában Leonnal együtt, amit nem is tudom, hány éve nem tettem, és fantasztikus volt – lelkendezett, majd elmondta, hogy a rengeteg kihagyás miatt kezdetben azért akadtak nehézségei. – Az elején szörnyű fájdalmat éreztem az alkaromban, de aztán minden pillanatot élveztem.”

Stoner kifakadt: A MotoGP jelenleg kiábrándító, az összes sz*rságnak mennie kell

Stoner hozzátette, „nem is tudom elmondani”, mennyire hiányzott a motorozás. A 38-szoros MotoGP-futamgyőztes leszögezte, elsősorban az emberek hiányoznak neki ebből a közegből, nem pedig maga a bajnokság. Ráadásul most már nem csupán az egészségi állapota miatt van ezen az állásponton, hanem azért is, mert szerinte technikai szempontból rossz irányba tart a sorozat.