back to top
2024. május 05. 14:55
KezdőlapMotoGPErre koncentrálnak a Repsol Honda versenyzői ezen a hétvégén, és márkatársuk visszajelzésére...

Erre koncentrálnak a Repsol Honda versenyzői ezen a hétvégén, és márkatársuk visszajelzésére várnak

A Honda gyári versenyzője, Joan Mir mindössze 5 pontot szerzett 2023-ban. Visszatérése során továbbra is küzd a Hondával. Most azt a munkát végzi, amit a téli teszteken kellett volna.

Joan Mir közel három hónap után először versenyez a MotoGP-ben Silverstone-ban, miután Mugellóban ujjsérülést szenvedett, ami miatt mindkét olaszországi, németországi és hollandiai versenyt kihagyta. A Repsol Honda gyári versenyzője pénteken a száraz pályán küszködött, és csak a 18. időt érte el a Honda RC213V-vel, 2,1 másodperccel lemaradva Aleix Espargaró mögött. A vizes kvalifikáción a 25 éves mallorcai nem tudott a 19. helynél előrébb kerülni a rajtrácson.

Mennyire volt nehéz két hónappal a mugellói baleset után újra felvenni a tempót?

„Pénteken a Le Mans-i technikai alapokkal kezdtünk, mert ezzel az alappal voltam a legversenyképesebb a szezon első felében. A vasárnapi balesetemig képes voltam ott a legjobb köridők közelébe kerülni. A hosszú szünet után szükségem volt néhány körre, hogy újra képbe kerüljek, de ez nem volt nehéz számomra. Erre a nagydíjra nem kaptunk új alkatrészeket, így az elektronika beállítására koncentrálunk. Ezen a téren eddig nem éreztem magam kényelmesen a motoron” ─ kezdte Mir.

Hiába Bezzecchi minden igyekezete, Álex Márquez ellen még neki sem volt ellenszere

A 25 éves Joan Mir (eddig csak egy MotoGP-győzelem, Valencia 2020) nem ellenkezik, amikor arról kérdezik, hogy most, a kilencedik nagydíjon valóban azt a munkát végzi-e, amivel a téli teszteken kellett volna foglalkozni.

„Abszolút, igaz, igen, próbálok nyugodt maradni. Jelenleg nem állok készen arra, hogy megtaláljam az utolsó tizedeket, amiket csak akkor tudsz elővarázsolni, ha jól érzed magad a motoron, ami most nem így van. Próbálok türelmes lenni és javítani a motor gyengeségein.”

„Szeretnénk most egy alapot építeni a jövőbeli versenyekre, hogy ha bármilyen fejlesztés jön, készen álljunk. Hogy legyen egy alapunk, és aztán már csak az új alkatrészekkel kell foglalkoznunk.”

Nakagami Hondáján pénteken egy új aero csomagot láthattunk. „A Repsolnál nem fogjuk használni ezen a hétvégén, de ha bebizonyosodik nála működik, akkor a jövőben kipróbáljuk. Ha nem hoz előrelépést, akkor nincs értelme.”