back to top
2024. május 18. 10:45
KezdőlapMotoGPHiába Bezzecchi minden igyekezete, Álex Márquez ellen még neki sem volt ellenszere

Hiába Bezzecchi minden igyekezete, Álex Márquez ellen még neki sem volt ellenszere

Első sprintgyőzelmét aratta Álex Márquez Silverstone-ban. A spanyol pilóta egyik pillanatról a másikra utasította maga mögé három riválisát is, és Marco Bezzecchi hiába tett meg mindent az utolsó körben, nem tudta utolérni a Gresini versenyzőjét.

Marco Bezzecchi indulhatott a pole-ból a MotoGP silverstone-i sprintfutamán szombat délután, melyet vizesnek nyilvánítottak. Jack Millernek sikerült a legjobban a rajt, de Bezzecchinek azonnal volt válasza az ausztrál tempójára, az első kanyarban ő fordult elsőként. Millernek azonban nem kellett sok, hogy visszavágjon, amint alkalma nyílt rá, rögtön az élre állt.

Fabio Quartararo a 22. rajthelyről kezdte meg a futamot, és nem is tudott javítani. Jorge Martín a harmadik helyről akkora lendülettel érkezett, hogy meg tudta előzni mind Bezzecchit, mind Millert. Martín tündöklése nem tartott sokáig, gyorsan visszaesett a harmadik pozícióba.

Álex Márquez megunta az araszolást a negyedik helyen, úgy döntött, ideje a tettek mezejére lépni, rövid idő alatt áthámozta magát a versenyt vezető hármason, és átvette a vezetést.

Martín lendülete kezdett megfogyatkozni, mindkét Aprilia-versenyző elment mellette. Álex Márquez előnye az élen már több mint egy másodpercre duzzadt. Testvére a 18. helyen szerénykedett a hatodik kör végén.

Maverick Viñales mindeközben megelőzte Millert, ezáltal feljött a harmadik helyre. Bezzecchi 4 körrel a vége előtt begyújtotta a rakétákat, és igyekezett csökkenteni a hátrányát az élen haladó Márquezzel szemben. Miller mellé Zarco is megérkezett, aki egy határozottabb manőverrel ment el az ausztrál mellett, akinek így ki kellett szélesítenie az ívet. Miller heves fejrázással fejezte ki nemtetszését.

Pecco Bagnaia mindössze a 13. helyen haladt, Bezzecchi pedig feltehetően úgy döntött, a tények ismeretében nem vállal felesleges kockázatot, és megelégszik a második hellyel.

Az utolsó percekre eleredt az eső, de nem olyan mértékben, hogy ez befolyásolja  a versenyzőket. Bezzecchi az utolsó pillanatban meggondolta magát, és Álex Márquez után eredt. Rohamos felzárkózásba kezdett az utolsó körben, nagyszerűen faragta kettejük között a távolságot, de végül nem sikerült utolérnie márkatársát. A fiatalabbik Márquez élete első sprintgyőzelmét szerezte.

A futam végeredménye: