back to top
2024. május 08. 21:54
KezdőlapMotoGPQuartararónak nagyon nem jött ki a lépés, míg Bezzecchi bukása ellenére is...

Quartararónak nagyon nem jött ki a lépés, míg Bezzecchi bukása ellenére is a pole-ban

Igazi csillaghullást tartogatott a MotoGP mezőnyének időmérő edzése Silverstone-ban. Fabio Quartararo a Q1-ben jelentős másodperceket kapott csapattársától, majd az utolsó helyen végzett. Marc Márquez épphogy kiszorult a továbbjutók közül, Bagnaia bukását követően nem tudott visszatérni a pályára. A pole pozíciót Marco Bezzecchi szerezte meg.

Fabio Quartararo platinaszőke tincsit rendezgette az időmérő edzés első szakaszának kezdetén a bokszban. A francia versenyzőn kívül Marc Márquez, valamint a délelőtti program meglepetésembere, Fabio Di Giannantonio is a kvalifikáció ezen szakaszába kényszerült.

Az első mért idők alapján Di Giannantonio kezdett a legjobban, majd a következő gyors kör kezdetén el is esett az olasz. Nemcsak a Gresini pilótájának akadt gondja, Quartararo is jelentősen csúszkált, de egy esetleges bukást sikerült elkerülnie. Csapattársa, Morbidelli nagyszerű körrel érkezett, és 1,4 másodperccel sikerült átvennie a vezetést. Mögé a visszatérő Marc Márquez zárkózott fel, de az ő lemaradása is közel hét tized volt.

Az élen álló kettős nem lehetett nyugodt, hiszen Miguel Oliveira és Enea Bastianini is piros szektorokkal érkezett. A Ducati olasz versenyzője feljött a második helyre, kiszorítva ezzel Augusto Fernándezt a továbbjutók közül, akinek sikerült beférnie Marc Márquez elé.

A Q1-et leintő kockás zászlót Quartararo az utolsó helyen állva látta meg. Morbidelli igyekezett stabilizálni pozícióját, de nem is ő volt igazán a kérdés, hanem az, hogy ki végez a másik továbbjutó helyen. Marc Márqueznek végül sikerült javítania, de ez mindössze a negyedik helyre volt elég. Így Morbidelli és Augusto Fernández jutott tovább az időmérő edzés második szakaszába.

A Q2-ben a Ducati versenyzőit Jack Miller lepte meg. Pecco Bagnaia és Álex Márquez is bukott, de egyikük sem sérült meg az esés következtében. A spanyol versenyző futva érkezett vissza a bokszba. Bagnaia szintén, de nem tudott visszatérni a pályára, ami miatt rendkívül dühös volt.

Egymás után jöttek a bukások, a VR46 mindkét versenyzője a kavicságyig juttatta a motorját, de még az esést megelőzően Bezzecchinek sikerült átvennie a vezetést Millertől.

A tegnap délutáni legjobb időt elérő Aleix Espargaró az utolsó helyen végzett az edzés második szakaszán, a Q1-ből rendkívüli idővel érkező Morbidelli mindössze a 11. helyen zárt.

Bezzecchi bukása ellenére is megszerezte a pole pozíciót Miller előtt.

Az időmérő edzés végeredménye: