back to top
2024. május 02. 04:29
KezdőlapMotoGPMárquez Rossiról: Jobb lett volna úgy tenni, mintha barátok lennénk, de utálom...

Márquez Rossiról: Jobb lett volna úgy tenni, mintha barátok lennénk, de utálom a színlelést

Marc Márquez tovább szította a Valentino Rossival való véget nem érő rivalizálását azzal, hogy azt állította, hogy „jobb lett volna úgy tenni, mintha barátok lennénk, de utálom a színlelést”.

A MotoGP talán leghevesebb viszálya verbálisan a mai napig tart, és a Honda versenyzőjének „Being Marc Márquez: This Is How I Win My Race” című könyvében új betekintést nyerhetünk ebbe. Márquez visszatekintett a 2018-as Argentin Nagydíjra, amikor kiütötte Rossit, ami egyike volt a sok hírhedt ütközésüknek. A spanyol elismerte, elgondolkodott azon, hogy szépen megjátssza magát:

„Rengeteg rajongója van, és ez azt jelentette, hogy szembeszállok velük, de mi más választásom volt? Hűtlen lenni magamhoz? Természetesen nem. Utálom a színlelést, a becstelenséget. Taktikai okokból jobb lett volna úgy tenni, mintha Valentino barátja lennék, de én nem vagyok ilyen”.

Márquez megemlítette azt is, hogy 2013-as újonc évében, a Laguna Secában, a dugóhúzóban történt előzés miatt nem büntették meg, amiért a manőver közben leszaladt a pályáról, és még Rossi is elismerte, hogy hasonlóságot mutatott a saját, Casey Stoner elleni 2008-as bravúrjával.

Rossi hat másodperc alatt „takarította el” Gibernaut az útból, miután patkánynak nevezte őt

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy én terveztem ezt a manővert. Nem volt szándékosság vagy zsenialitás. Egyáltalán nem érdekelt, hogy ki volt előttem, és nem is akartam harcolni, csak minél gyorsabban előzni.”

Bizonyára a legcsúnyább pillanatok Rossi és Márquez között 2015-ben voltak. Rossi nyilvánosan azzal vádolta Márquezt, hogy Jorge Lorenzónak próbál asszisztálni a bajnoki cím megszerzéséhez.

Malajziában Márquez elesett, amikor összeütköztek, és később azzal vádolta Rossit, hogy megrúgta őt.

„A Valentino és köztem zajló csata annyira elfajult, hogy elvesztettük egymás iránti tiszteletünket. Ő volt a hősöm, és néhány hónap alatt riválissá vált számomra, és a mai napig az is maradt. 2015-ben Ausztrália és Malajzia között abszurd dolgokkal vádolt meg, és a sajtótájékoztatón túl messzire ment. Semmiféle összeesküvésről nem volt szó pedig. Ha valaki jobb volt nálam, azt tiszteletben tartom, de hogy a riválisom ne sértődjön meg, ha a kapcsolatunk attól nem barátság.”