back to top
2024. május 03. 18:22
KezdőlapMotoGPHivatalos: Álex Rins kihagyja a spielbergi hétvégét

Hivatalos: Álex Rins kihagyja a spielbergi hétvégét

Álex Rins a mugellói sprint óta nem versenyezhet, mivel síp- és szárkapocscsonttörést szenvedett. A spielbergi versenyhétvégét is kihagyja. Iker Lecuona fogja helyettesíteni újra.

Álex Rins két hónapja nem állt rajthoz a MotoGP-ben. Június 10-én a 27 éves spanyol a mugellói sprintversenyen történt bukásakor súlyosan megsérült, ami miatt két műtétre volt szüksége. Öt nappal a második műtét után Madridban az LCR Honda versenyzője hazatérhetett Andorrába.

Csak az előző héten terhelhette újra a lábát. Az LCR Honda csapattulajdonosa, Lucio Cecchinello pedig a SPEEDWEEK.com-nak kifejtette:

„A baleset óta most állt rá először a lábára. Ha jól érzi magát, akkor augusztus 20-án Spielbergben vagy szeptember 3-án Barcelonában térhet vissza. Egyelőre még nem tudjuk biztosan.”

Álex Rins egy év után elhagyja a Hondát

Most, hogy a döntés megszületett, Rins a Red Bull Ringen megrendezésre kerülő versenyhétvégét is kihagyja. Helyette Iker Lecuona áll majd rajthoz.

A Superbike-világbajnokság gyári versenyzőjének ez lesz idén a negyedik szereplése a MotoGP-ben. Áprilisban Jerezben és Assenben már beugrott a sérült Marc Márquez helyére.