2024. április 28. 18:49
KezdőlapMotoGPMassimo Rivola elmondta, szerinte ki a legtökösebb versenyző a paddockban

Massimo Rivola elmondta, szerinte ki a legtökösebb versenyző a paddockban

Az Aprilia Racing főnöke, Massimo Rivola dicsérte Aleix Espargaró „nagy tökös” utolsó körös húzását a Brit Nagydíjon.

A spanyol a tizenkettedik helyről rajtolva szerezte meg az Aprilia első győzelmét a szezonban. Espargaró 15 körön keresztül üldözte a Ducati regnáló világbajnokát, Francesco Bagnaiát, mielőtt az esőcseppekkel dacolva néhány kanyarral a vége előtt a győzelemért indult.

„Mindig is mondtam, hogy Aleix a legtökösebb a paddockban” ─ mondta Rivola a MotoGP.com-nak. „Ahogy a végén megelőzte Peccót, a pálya azon részén, normális esetben nem szokás ilyet csinálni, de örülök, hogy sikerült neki!”

„Aleix versenye igazán lenyűgöző volt, az előzés pedig a jellemét mutatja, és azt, hogy mennyire meg akarta nyerni ezt a versenyt. Egy jobb kvalifikációval szerintem több Apriliának kellett volna a dobogóra kerülnie, de nem mondhatom, hogy csalódott vagyok. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk. Ez a mi pályánk. Szerintem az Aprilia a legjobb motor itt. Aleix szupergyors volt pénteken, majdnem 0,7 másodperces különbséget mutatott fel a második helyezetthez képest. Ilyet nem gyakran látni.”

Viñales óriási áttörést ért el Silverstone-ban, megdöbbentő számokról beszélt

„Hétvégén Maverick és Aleix voltak a leggyorsabbak a köridőket tekintve, és láttuk, hogy Miguel milyen gyors, amikor a körülmények trükkössé válnak. Ez egy nagy jutalom a gyár összes emberének, akik keményen dolgoztak a nyári szünetben.”

Espargaró tizenkét fordulóval a vége előtt feljött a hatodik helyre a versenyzők világbajnokságában, az Aprilia pedig a harmadik a konstruktőri tabellán.