back to top
2024. május 12. 00:24
KezdőlapMotoGPViñales óriási áttörést ért el Silverstone-ban, megdöbbentő számokról beszélt

Viñales óriási áttörést ért el Silverstone-ban, megdöbbentő számokról beszélt

Az Aprilia álomeredménye után a Brit Nagydíjon Silverstone-ban (négy RS-GP a top10-ben) Maverick Viñales elmondta, minek volt köszönhető ez a siker.

Maverick Viñales majdnem felállhatott a dobogóra a győztes Aleix Espargaró mellett a silverstone-i MotoGP-futamon, miután a sprintben a harmadik helyen végzett. A spanyol a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, de az utolsó körökben ki kellett maradnia a Brad Binder és Miguel Oliveira küzdelméből. Ennek oka az volt, hogy a gumijai felmondták a szolgálatot, miután végig üldözte a mezőnyt.

Viñales ezután érdekes részleteket árult el: „Az új lengőkart használtam. Ez az én szempontomból kockázatos volt, mivel a motort más vezetési stílusra tervezték ebben a konfigurációban. Megpróbálták az én vezetési stílusomhoz igazítani. Ezért néha vállalnom kell ezt a kockázatot, hogy megértsem, mi az, ami jó nekem, a motornak és a vezetési stílusomnak. Az biztos, hogy az én motorom és Aleix motorja különbözik egymástól.”

Aleix Espargaró teljesítette kisfia kívánságát, nem is akárhogy

„A vezetési stílusunk különböző beállításokat igényel. Gyakran fedezünk fel olyan területeket, amelyeket az Aprilia még sosem, így néha előfordulhat, hogy teljesen elfogynak a gumik, mint most hat körrel a vége előtt.”

„A verseny közepén nagyon gyorsan közel kerültem az elöl lévőkhöz, de amint elfogyott a tapadás, már nem tudtam mit tenni.”

Viñales még valamit kiemelt: „Elmondhatjuk, hogy jól dolgoztunk és sikerült a rajtot illetően is javítani, ami nagyszerű. Az elmúlt két futamon több embert előztem meg a rajtnál, mint az azt megelőző 40 versenyen! Számomra fontos, hogy a győzelemért harcolhatunk, ezt viszem magammal Silverstone-ból. Mentálisan támadó üzemmódban vagyok, és ez fantasztikus. Minden edzésen és minden körben a legjobbat próbálom kihozni magamból.”