back to top
2024. május 18. 17:32
KezdőlapMotoGPMarc Márquez elismerte: Nem a motor az oka a sikertelenségnek, ő maga...

Marc Márquez elismerte: Nem a motor az oka a sikertelenségnek, ő maga sem képes már futamokat nyerni

Marc Márquez elismerte, hogy mentálisan megviseli hogy már nem „képes” futamokat nyerni.

A nyolcszoros világbajnokot generációja legjobbjai között tartják számon, de a 2019-es bajnoki cím megnyerése óta eltelt borzalmas időszak olyan beismeréseket eredményezett számára, amelyeket soha nem érzett lehetségesnek.

„A nyári szünet a legjobb pillanatban érkezett el számomra” ─ mondta Márquez a BBC-nek.

„Sérült voltam, kihagytam futamokat. Voltak bukások. Eltört a bordám, eltört az ujjam, a bokám…Időre volt szükségem, hogy felépüljek, és felkészüljek a szezon második felére. Még mindig nem vagyok 100%-os, különösen a jobb lábamat illetően. Amikor a karom megsérült, az egy nehéz pillanat volt, nagyon megterhelő, négy különböző műtétem volt. Most úgy érzem, készen állok arra, hogy győzelmekért harcoljak, de valamiért nem vagyok képes erre. Ez mentálisan megvisel.”

„Bukások, sérülések, a szakmai életemben ez a legnehezebb pillanat, de a magánéletem szerencsére sínen van, így ez egy kicsit kompenzál.”

Marc Márquez meglepő kijelentést tett az elmúlt hétvégével kapcsolatban

„Az egész pályafutásom nagyon szép volt, rengeteg győzelem és nyolc világbajnoki cím. Aztán egy nap elkezdődött a rémálmom. Nagyon nehéz volt. Három év szenvedés. Itt volt az ideje, hogy azt mondjam, hogy lehet, hogy itt az ideje befejezni, de a szenvedély és a motiváció még mindig megvan.

Márquez sok problémája a Hondával kapcsolatos. Ez olyan spekulációkhoz vezetett, hogy új környezetet kereshet, bár Silverstone-ban elárulta, hogy 2024-ig a Hondánál akar maradni.

„Minden évben, amikor elkezdem a szezont, az a célom, hogy a bajnoki címért harcoljak. Nem számít, hogy ez a kilencedik vagy az első bajnokság. Ugyanúgy fogok küzdeni, de az igaz, hogy ma már nem gondolhatok erre. A valóság az, hogy nem állunk készen a győzelemre. Sem én, sem a motor. Három év alatt csak a versenyek felét teljesítettem. Sok volt a sérülés. Teljesen elveszítettem az önbizalmam, ezt újra kell építeni, aztán remélem, jövőre már a bajnokságra gondolhatok.”