back to top
2024. május 04. 11:31
KezdőlapMotoGPMarc Márquez meglepő kijelentést tett az elmúlt hétvégével kapcsolatban

Marc Márquez meglepő kijelentést tett az elmúlt hétvégével kapcsolatban

Hol találhatna most Marc Márquez egy szikrát a motivációból ezután a három nehéz év után? Az idei szezon első kilenc nagydíjából ötöt kihagyott sérülés miatt, és Portimãóban, Le Mans-ban, Mugellóban és Silverstone-ban is kiesett.

A Honda mind a négy versenyzőjével pont nélkül maradt Angliában, bár a Yamaha pilótái sem jártak sokkal jobban: Fabio Quartararo a 17. körben a 8. helyen bukott, Morbidelli pedig mindössze két pontot gyűjtött.

Marc Márquez azonban biztosított mindenkit, hogy elégedett az elmúlt hétvégével.

„Az volt a célom, hogy egy kicsit növeljem az önbizalmamat, és hogy újra megtaláljam az alapbeállítást a motoron. Ez bizonyos mértékig sikerült, de ehhez több versenyre van szükségünk, más pályákra és más helyzetekre. Összességében stabil három nap volt, ráadásul jól kézben tartottam a helyzetet. Természetesen engem okolnak majd azért, hogy a futamon buktam, amikor az első tízben voltam, de ennek egy nagyon szerencsétlen szituációhoz volt köze, ami megtörténhet a versenyzésben.”

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

„A probléma az volt, hogy az első körben eltört a szárnyam. Emiatt időt vesztettem a kigyorsításokon, ami eléggé megnehezítette a motor irányítását, de igyekeztem nyugodt maradni, a saját ritmusomban motoroztam, mint az edzésen, többnyire 2:01,5 alatt” ─ magyarázta Márquez.

„Aztán elkezdett cseperegni az eső, nem akartam kockáztatni, Bastianini emiatt megelőzött. Általában többet kockáztatok, ha esik az eső, de most nem tettem. A 10-es és 11-es kanyarban kicsit nedvesebb volt a pálya, mint máshol. Kicsit csúszkálni kezdtem, ezért balra húzódtam, hogy elkerüljem a bukást vagy az ütközést. Ám éppen abban a pillanatban Bastianini is megcsúszott, ő is balra kanyarodott. Nem tudom, hogy hozzáértem-e, talán nagyon enyhén, szóval igen, elestem.”

„Teljesen más hozzáállással mentem neki ennek a hétvégének. Nem figyeltem az időkre, mindent kizártam és az érzéseimre hagyatkoztam. Amikor nem éreztem jól magam a sprintben, nem húztam annyira a gázt. Vasárnap már reggel jó érzésem volt. Igazából egy bukásmentes hétvégét szerettem volna. Legalábbis olyan bukások nélkül, amelyek a túl nagy kockázat miatt következtek be.”