back to top
2024. május 02. 07:37
KezdőlapMagyarokA HMA versenyzője, Kovács Bálint két 7. helyet szerzett a Red Bull...

A HMA versenyzője, Kovács Bálint két 7. helyet szerzett a Red Bull Ringen

Több helyszínen is eső nehezítette a Hungarian Motorsport Academy motorversenyzőinek dolgát. 

A Német Gyorsasági Motorosbajnokság (IDM) spielbergi fordulóján Kovács Bálint esőben, és száraz körülmények között is próbára tehette a tudását a Superbike géposztályban. Szombaton az időmérésen a 10. rajthely lett az övé, majd vasárnap egy futamot teljesített esőben, és száraz körülmények között is. Mind a két futamot végül a 7. helyen fejezte be, a bajnokságban így két fordulóval a vége előtt a 8. pozíciót foglalja el.

Ugyancsak a Red Bull Ringen versenyzett Vincze Martin, aki a Northern Talent Cup nemzetközi versenysorozatban képviselte a Hungarian Motosport Academy színeit. Az idén már futamot is nyerő 14 éves fiatalember a szombati napon nedves körülmények között a 17. helyet szerezte meg az időmérőn. Innen bravúros felzárkózást bemutatva a 6. lett, a vasárnapi futamon pedig már száraz körülmények között harcolhatott a győzelemért. Egy nyolcfős boly éléről kezdhette meg az utolsó kört, végül a győztestől mindössze 19 századdal elmaradva a 4. helyen intette le a kockás zászló. A kiegyenlített küzdelmeket jól mutatja, hogy az első hét pilóta kevesebb mint fél másodpercen belül ért célba.

Katona Áron az ADAC MX Masters sorozat gaildorfi versenyén vett részt a hétvégén. A Junior 85 köbcentis kategóriában már megszokhattuk, hogy Áron remekül teljesít a kvalifikáción. Az ajkai tehetségnek ismét sikerült a leggyorsabbnak lennie, de a sebességét sajnos a futamokon már nem tesztelhette: a nagy mennyiségű eső és sár miatt végül törölték Áron futamait a programból.

Az égi áldásból jócskán kijutott az Alpok-Adria mezőnyének is, akik a hétvégén Horvátországban, Grobnikban mérhették össze a tudásukat. Molnár Gergő és Görbe Soma újfent remek versenyeket produkáltak a helyszínre kilátogatóknak az SST600-as kategóriában. Az esős versenyt Molnár nyerte Görbe előtt, míg vasárnap fordult a kocka, és Görbe bizonyult gyorsabbnak Molnárnál az esőben.

Számadó Máténak sem lehet oka panaszra, miután az SSP300-as kategóriában utasított mindenkit maga mögé. A második futamban Máté ritkán látható nagy fölénnyel nyert: több mint 23 másodperces előnnyel ért célba a második helyezett előtt. A HMA motorosa a következő fordulón szerencsés esetben már a bajnoki címét is bebiztosíthatja.