back to top
2024. május 18. 07:15
KezdőlapMotoGPÍgy emlékszik vissza Bastianini a Marc Márquezzel történt vasárnapi incidensre

Így emlékszik vissza Bastianini a Marc Márquezzel történt vasárnapi incidensre

A Ducati gyári versenyzője, Enea Bastianini Silverstone-ban sem tudott igazán lendületbe jönni, majd a futama korán véget ért, miután összeütközött Marc Márquezzel, és bukott.

„Nem vagyok elégedett azzal, ahogy a verseny és általában a hétvége alakult. Sokat változtattunk a motoron, hogy megpróbáljunk felkészülni a vasárnapi futamra és még többet tenni, de ez nem segített. Nagyon nehéz verseny volt, csak a kemény féktávokon voltam erős, a pálya többi részén nem” ─ jelentette ki a Brit Nagydíj után Enea Bastianini. „A végén pedig összeakadtam Márquezzel.”

A 15. körben történt incidensről az egyetlen felvétel Marc Márquez fedélzeti kamerájából származott. Mindenesetre a 11-es kanyarban történt a koccanás, melynek következtében a Repsol Honda sztárja azonnal bukott, Bastianini versenye aztán a 15-ös kanyarban ért véget.

Marc Márquez meglepő kijelentést tett az elmúlt hétvégével kapcsolatban

A Ducati pilótájának szemszögéből nézve a következőképpen történt: „Marc a 11-es kanyar bejáratánál hozzám ért és bukott. Szerintem valami történhetett a motorral. Amikor megpróbáltam fékezni a 15-ös kanyarban, lehetetlen volt lelassítani a motort. Egyenesen mentem tovább és buktam.”

A tavalyi világbajnokság harmadik helyezettje ekkor már csak a 10. helyen állt, pedig abban reménykedett, hogy nyáron végre teljesen felépül, és a szezon második felének kezdetén újra dobogós helyekért küzdhet.

„A fő probléma jelenleg az, hogy olyan érzésem van, mintha egy helikopteren ülnék. Ez nem tesz jót a Kipróbáltunk valamit a lengéscsillapítón, és igyekeztünk változtatni a motoron, de talán drasztikusabb változtatásra van szükségünk, ahogy Pecco esetében, hiszen ő is sokat változtatott a beállításokon a tavalyi motorhoz képest. Fontos volt, hogy 16 kört mentem, most már több adat áll a csapatom rendelkezésére, amivel dolgozhat.”