back to top
2024. május 10. 02:05
KezdőlapMotoGPMir: A motor versenyképességének hiánya mentálisan kezd megviselni

Mir: A motor versenyképességének hiánya mentálisan kezd megviselni

A Honda versenyzője, Joan Mir már a harmadik fordulóban beharangozta a japán gyártók bukását Silverstone-ban. A legnagyobb motorgyártó négy versenyzője közül egy sem végzett a pontszerző helyen.

Joan Mir kálváriája a 19. rajtkockában kezdődött: „Nem tudtam aktiválni a rajtkészülékemet. Négyszer próbálkoztam, aztán csak elindultam a rajtberendezés nélkül, de aztán minden egyes alkalommal, amikor visszaváltottam, blokkolt a hátsó kerék, így a harmadik körben a kavicságyban kötöttem ki.”

A 12-szeres futamgyőztest, köztük egyetlen MotoGP-diadalával, az elmúlt hetekben gyakran vádolták azzal, hogy teljesen elvesztette a motivációját: „Való igaz, hogy a motor versenyképességének hiánya mentálisan kezd megviselni.”

Marc Márquez meglepő kijelentést tett az elmúlt hétvégével kapcsolatban

A mallorcai viszont határozottan tagadja, hogy szándékosan késleltette volna a közel két hónappal ezelőtt Mugellóban elszenvedett ujjsérülése gyógyulását.

„A hosszú szünet alatt visszanyertem az energiát és az optimizmust. Most már látom a pozitív kihívást, de legyünk őszinték: minden Honda-pilótának ugyanazon a problémái vannak a futóművel, az elektronikával és a tapadással.”