back to top
2024. május 05. 23:20
KezdőlapMotoGPMarini a Quartararóval történt incidensről: Alig éreztem valamit, elvégre mögöttem volt

Marini a Quartararóval történt incidensről: Alig éreztem valamit, elvégre mögöttem volt

Luca Marini csalódott volt a Silverstone után. Tapadási problémái voltak, valamint Jorge Martínnal és Fabio Quartararóval is volt némi afférja a pályán.

„Minden szempontból többet vártam. Mind az eredmény szempontjából, mind magamtól, illetve a motoromtól is” ─ nyilatkozta Luca Marini a Brit Nagydíjon elért hetedik helye után.

„A rajtfázisban csak csúszkáltam, és sok versenyző előzött meg. Utána egy kicsit jobb lett a helyzet.”

Az, hogy ezek a problémák miért jelentkeztek, a 2020-as Moto2-es világbajnokság második helyezettje számára sem volt teljesen világos.

„Azt hiszem, hogy az eső után és a Moto2-es verseny nélkül túl kevés gumi volt a pályán. Miután ez a verseny során egy kicsit megváltozott, a korábban tapasztalt problémáim a kigyorsításokon valamennyire megszűntek, de akkor már vége volt a versenynek.”

A pénteki nap hőse vegyes körülmények között az utolsó körben lepte meg Bagnaiát

„Amikor elkezdett esni, Oliveira elhúzott, és nem tudtam vele tartani a lépést, akkor nagyon bizonytalan és túl óvatos voltam a vizes pályán.”

Arra a kérdésre, hogy a verseny során Marini két incidensbe is belekeveredett, a világbajnokság jelenlegi hetedik helyezettje mosta kezeit.

„Az első kanyarban észre sem vettem Martínt.” Amikor pedig a 18. körben az őt utolérő Fabio Quartararo Yamaháját teljes első idomától megfosztotta: „Alig éreztem valamit. Elvégre mögöttem volt.”

A Mooney VR46 versenyzőjét sokkal inkább a tapadási problémák aggasztották Silverstone-ban. „Ezen mindenképpen javítanunk kell Spielbergre. A sok hosszú egyenes és a szűk kanyarok miatt ott másképp nincs esélyünk.”